Veerkrachtig & verbindend!

Beweging

SPORTIEF BEWEGEN IS GEZOND, ONTSPANNEND EN LEUK! U KRIJGT EEN GOEDE CONDITIE, NIEUWE SOCIALE CONTACTEN EN EEN GEZOND GEWICHT. U KUNT ZELFSTANDIG FITNESSEN MAAR OOK IN GROEPSVERBAND DEELNEMEN AAN SALSA LESSEN, YOGA, CHI KUNG OF TAI CHI OF SLUIT U AAN BIJ EEN VAN ONZE FIETS- EN WANDELTOCHTEN.

Fitness
U werkt op een plezierige en sportieve manier aan uw fitheid onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of bewegingsagoog. Er is geregeld ook een buikspierkwartier. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u om 10:30 uur een kwartier lang meedoen aan oefeningen speciaal om uw buikspieren te versterken. Klik hier om u aan te melden. 

Circuit-30-training
Een intensieve training onder persoonlijke begeleiding. U traint in groepsverband maximaal 30 minuten, waarbij alle grote spiergroepen aan bod komen. Dankzij de stapsgewijs opgebouwde intensiteit bevordert de training niet alleen uw spierconditie, maar daarnaast ook uw uithoudingsvermogen en gewrichtsmobiliteit. Klik hier om u aan te melden. 

Spinning
Een sportieve en gezonde vorm van fietstraining. Spinning is ook geschikt voor senioren, want u bepaalt het trainingsniveau helemaal zelf. Door de intervallen in weerstand en trapfrequentie verbetert u uw hart- en longfunctie en de kracht van uw been- en bilspieren. Klik hier om u aan te melden.

Gymnastiek
Bent u 60 jaar of ouder en wilt u op een gezellige en ontspannen manier bewegen en aan uw gezondheid werken? Onze gymnastieklessen in Bloemendaal zijn precies wat u zoekt. Veel aandacht wordt besteed aan de functionaliteit van het lichaam, valpreventie en balans. Ook de spieren worden niet vergeten! De lessen bevatten geen grondoefeningen. U bent het hele jaar welkom voor een gratis proefles! Klik hier om u aan te melden.

Yoga
Yoga neemt in ons land een grote vlucht! Steeds meer Nederlanders ontdekken yoga. Verwonderlijk is dat niet, want dankzij de welgekozen oefeningen versterkt u uw ademhaling, beweeglijkheid en lichaamsbalans. Klik hier om u aan te melden.

Gymnastiek 70 plus
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kunt bewegen. Klik hier om u aan te melden.

Conditietraining
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen. Klik hier om u aan te melden.

Biljart
Gezellig een potje biljarten in een ontspannen sfeer? Dan bent u bij ons in De Voghelsanck aan het juiste adres. Vooraf aanmelden is niet nodig, loop gewoon even binnen!
Wanneer: maandag 13.45-17.00 uur
Kosten: € 2,- per keer
Locatie: De Voghelsanck, Teylingerweg 79, Vogelenzang

Koersbal
Zoekt u een sport die u altijd kunt blijven beoefenen? Dan is koersbal uw sport! Deze van oorsprong Australische sport kent geen leeftijdsgrens, wordt binnen gespeeld en gaat het hele jaar door. Dit balspel is door iedereen te leren en u zult ontdekken dat het vooral een gezellig, maar ook verrassend spel is. We kunnen nieuwe spelers gebruiken dus verwelkomen u graag! Klik hier om u aan te melden.

Wandelen in de duinen
Heerlijk wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van onze regio. We trekken er in een rustig tempo op uit en verwelkomen u graag om mee te wandelen. Klik hier om u aan te melden.

Nordic walking in de duinen
Iedere zaterdagochtend anderhalf uur flink doorstappen. Voor de echte volhouder! Klik hier om u aan te melden.

Duofietstocht
Lekker genieten van de prachtige omgeving en fijn buiten zijn is het doel van onze duofiets. Op een veilige en gezellige manier kunt u samen met een bekende op de elektrische duofiets een tochtje maken. U kunt de duofiets per dagdeel bij ons reserveren. Er staat één fiets in Bennebroek en één in Bloemendaal. De duofiets is 1.13 meter breed en deze fiets mag op alle fietspaden rijden. De fiets is elektrisch ondersteund, dus u hoeft niet allebei te fietsen, maar het kan wel. Wanneer u zoekt naar een vrijwilliger die met u mee wilt fietsen dan brengen wij u graag in contact met hem of haar. Bel naar één van onze locaties om de fiets te reserveren.

Fietsen
Zowel vanuit Bloemendaal als vanuit Bennebroek worden er onder begeleiding van enthousiaste fietsvrijwilligers prachtige fietstochten gemaakt. U fietst gemiddeld 3 à 4 uur en onderweg wordt er bij leuke locaties gestopt om iets te drinken. Wees welkom en fiets mee, want het is niet alleen gezellig, maar bovendien lekker om gezond te bewegen in de buitenlucht! Klik hier om u aan te melden.

Bloemendaal
Wanneer: Elke 1e woensdag en 3e donderdag van de maand het hele jaar door
Om 09.15 uur staat de koffie klaar; vertrek om 09.30 uur (van oktober tot en met maart koffie om 09.30 uur en vertrek om 09.45 uur).
Kosten: eigen consumptie onderweg.

Klik hier voor de fietstochten vanuit Noord.

Bennebroek
Wanneer: 2e woensdag van de maand van april t/m oktober.
10.00 uur staat de koffie klaar; vertrek om 10.15 uur
Kosten: eigen consumptie onderweg.

Klik hier voor de fietstochten vanuit Zuid.