Beweging

Sportief bewegen is gezond, ontspannend en leuk! U krijgt een goede conditie, nieuwe sociale contacten en een gezond gewicht. U kunt zelfstandig fitnessen maar ook in groepsverband deelnemen aan yoga of tai chi of sluit u aan bij een van onze fiets- en wandeltochten.

Fietstochten

Vanuit Bloemendaal
Onze tochten vanuit Bloemendaal vinden het hele jaar door plaats, op de eerste woensdag en derde donderdag van de maand. U fietst gemiddeld zo’n drie à vier uur. Welzijn Bloemendaal organiseert de tochten samen met de Fietsersbond. De tochten starten om 9.30 uur, om 9.15 uur staat de koffie klaar! Tijdens de wintertijd stappen we om 9.45 uur op de fiets. Startpunt: locatie Noord, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal. Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor onze bestemmingen. 

Vanuit Bennebroek
Iedere tweede woensdag van de maand kunt u meefietsen met een sportieve, mooie tocht. De tochten zijn ongeveer 35 à 40 kilometer lang. We trekken er in de maanden april t/m oktober op uit. Wij vertrekken om 10.15 uur, om 10.00 uur staat de koffie klaar! Startpunt: locatie Zuid, Kerklaan 6, Bennebroek. Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor onze bestemmingen. 

WANDELEN
Heerlijk wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van onze regio. We trekken er in een rustig tempo op uit in de duinen bij Vogelenzang, Bennebroek of Bloemendaal. Stuiten we onderweg op een leuke gelegenheid, dan strijken we neer voor een lekker kopje koffie.

Wandelen in de duinen
Elke 1e en 3e maandag wandelen in de duinen, vertrek vanaf ’t Panneland, Amsterdamse Waterleidingduinen, Vogelenzang. Klik hier om u aan te melden. 

Nordic walking in de duinen
Iedere zaterdagochtend anderhalf uur flink doorstappen. Voor de echte volhouder! Klik hier om u aan te melden. 

Natuur wandelen
Iedere week, onder begeleiding van ervaren gidsen, heerlijk een uurtje wandelen in het mooie duingebied bij Overveen. Elke zaterdag staat de ‘wandelkoffie’ à € 1,- per kopje vanaf 9.30 uur voor u klaar in het Duincafé. Meer weten? Zie ook www.gezondnatuurwandelen.nl. Klik hier om u aan te melden. 

Fitness
U werkt op een plezierige en sportieve manier aan uw fitheid onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of bewegingsagoog. Nieuw is het Buikspierkwartier: op maandag, woensdag en vrijdag kunt u om 10:30 uur een kwartier lang meedoen aan oefeningen speciaal om uw buikspieren te versterken. Klik hier om u aan te melden. 

Circuit-30-training
Een intensieve training onder persoonlijke begeleiding. U traint in groepsverband maximaal 30 minuten, waarbij alle grote spiergroepen aan bod komen. Dankzij de stapsgewijs opgebouwde intensiteit bevordert de training niet alleen uw spierconditie, maar daarnaast ook uw uithoudingsvermogen en gewrichtsmobiliteit. Klik hier om u aan te melden. 

Spinning
Een sportieve en gezonde vorm van fietstraining. Spinning is ook geschikt voor senioren, want u bepaalt het trainingsniveau helemaal zelf. Door de intervallen in weerstand en trapfrequentie verbetert u uw hart- en longfunctie en de kracht van uw been- en bilspieren. Klik hier om u aan te melden. 

Gymnastiek 70-plus
De gymnastiek is gericht op activiteiten, zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kunt bewegen. Klik hier om u aan te melden. 

Conditietraining
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen. Klik hier om u aan te melden. 

Biljart in De Voghelsanck
Gezellig een biljartje leggen in een ontspannen sfeer? Bij ons in De Voghelsanck in Vogelenzang staat de biljarttafel twee keer per week voor u klaar. Op maandag van 13.45 – 17.00 uur en op vrijdag van 14.00-16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten € 2,- per keer. Heeft u zin om te biljarten, loop dan gewoon even binnen!

Koersbal
Zoekt u een sport die u altijd kunt blijven beoefenen? Dan is koersbal uw sport! Hoe oud u ook bent en of u sportief bent of niet, deze leuke Australische sport is er voor iedereen! Klik hier om u aan te melden.

Duofiestocht
Lekker genieten van de prachtige omgeving en fijn buiten zijn is het doel van deze duofietstocht. Op een veilige en gezellige manier kunt u samen met een vrijwilliger of bekende op de elektrische duofiets een tochtje maken. U kunt de duofiets per dagdeel bij ons reserveren. Op donderdag is er altijd een vrijwilliger beschikbaar die mee kan fietsen, de andere dagen kunnen we dit in overleg regelen. Neem contact op met Jony Meekel via 06-12772698 om te reserveren of voor meer informatie.