Cultuur & Uitgaan

Een film met lunch, een driegangendiner tijdens een van onze open eettafels of een cultureel uitje met onze bus. Dit en nog veel meer bieden wij aankomend seizoen aan. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie of aanmelden klikt u op de titel van de activiteit.

Open eettafels
Bij onze open eettafels en restaurantdagen geniet u in het gezelschap van andere Bloemendalers van een gezonde en smakelijke maaltijd. Onze open eettafels en restaurantdagen vormen ook een uitkomst als koken u niet meer zo makkelijk afgaat. Bent u 55 jaar of ouder, dan kunt u aanschuiven bij onze diners. Wij serveren de maaltijd rond 12.30 uur. Onze vriendelijke gastvrouwen en gastheren ontvangen u vanaf 12.15 uur. Aan- en afmelden: uiterlijk twee dagen van tevoren bij Welzijn Bloemendaal.

Aerdenhout:  woensdag 12.30 – 13.30 uur

Bennebroek: maandag 12.30 – 13.30 uur

Bloemendaal: dinsdag 12.30 – 13.30 uur

Vogelenzang:  iedere 1e donderdag van de maand 12.30 – 13.30 uur

Klik hier om u aan te melden voor (één van de) Open eettafels. 

Restaurantdag Vogelenzang: vrijdag 12.30 – 13.30 uur. Klik hier om u aan te melden. 

Restaurantdag in Casa Carmeli: iedere 2e dinsdag van de maand 12.30 – 14.30 uur. Klik hier om u aan te melden.

Lunchen aan zeenieuw Welzijn Bloemendaal
Wij organiseren lunches aan zee bij strandtent Thalassa op elke eerste woensdag van de maand. Bij mooi weer fijn in het zonnetje op het terras en anders binnen in het gezellige restaurant met uitkijk op zee.  U kunt kiezen uit 4 wisselende lunchmenu’s.  Klik hier om u aan te melden

Dineren in Grand Café restaurant Nova College
Talentvolle horecastudenten bereiden met zorg een heerlijk driegangendiner voor u. De vriendelijke en attente bediening in het sfeervolle restaurant maakt uw ‘avondje uit eten’ helemaal compleet. Een absolute aanrader is het traditionele kerstdiner! Klik hier om u aan te melden.

Buurttuinlunch Bennebroek nieuw Welzijn Bloemendaal
Heerlijk eten uit onze buurttuin in Bennebroek. Bij mooi weer eten we natuurlijk in de tuin, maar bij minder mooi weer staat de tafel voor u gedekt in het Centraal Servicepunt Bennebroek. In principe proberen we het hele jaar ingrediënten uit de tuin te verwerken in de lunch. U bent welkom op elke derde donderdag van de maand.

FILMVOORSTELLINGEN
Onze populaire filmvoorstellingen zijn maandelijks in Vogelenzang, Bennebroek en Bloemendaal. kom kijken en ervaar zelf waarom deze activiteiten zo’n succes zijn.

Lunch & film in Bloemendaal
Al enkele jaren een geslaagde combi: eerst gezellig genieten van een lekkere lunch en daarna een mooie film zien. U gaat om 12.00 uur aan tafel, aansluitend neemt u plaats vóór het witte doek.  Klik hier om u aan te melden.

Lunch & film in Bennebroek nieuw Welzijn Bloemendaal
Nu ook in Bennebroek! Maandelijks een boeiende, ontroerende of romantische film. Eerst geniet u van een heerlijke lunch en aansluitend start de film. Klik hier om u aan te melden.

Concerten in Podium De Kapel
Kijk en luister naar de muzikale toppers van de toekomst! Jonge talentvolle musici geven net als voorgaande jaren zes prachtige concerten. Deze concerten staan onder auspiciën van het beroemde Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Klik hier om u aan te melden.

Natuur- en cultuuruitjes
Zin in een gezellige middag incl. lunch? Reserveer dan direct! Wegens doorslaand succes gaan we ook dit seizoen er weer op uit. Met onze comfortabele bus rijden we op de laatste woensdag van de maand, met een kleine groep deelnemers naar mooie bestemmingen in Noord-Holland. Klik op de titel van deze activiteit en u ziet het overzicht van al onze uitjes. Klik hier om u aan te melden.

Spelletjesmiddag
Houdt u van spelletjes, zoals rummikub en scrabble of van een denksport als schaken? Of legt u graag een kaartje? Loop dan op maandag eens binnen op onze gezellige spelletjesmiddag. Klik hier om u aan te melden.

Wervelende modeshow
H en A Mode presenteert haar collectie in een kleurrijke en wervelende show In Bloemendaal en Vogelenzang. Hierna kunt u een kijkje nemen in deze reizende winkel, op uw gemak kleding passen en eventueel iets leuks aanschaffen. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: contant, pin of op rekening. Klik hier om u aan te melden.

Mamacafé Bennebroek (ook voor papa’s!) nieuw Welzijn Bloemendaal
Dit is de plek waar jonge (aanstaande) ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en iedere maand informatie kunnen opdoen over uiteenlopende onderwerpen, zoals (voor)lezen, voeding of babygebaren. Kindjes tussen 0 en 4 jaar zijn van harte welkom. Het Integraal kindcentrum Franciscus, Centrum Jeugd en Gezin Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zorgen iedere maand voor een deskundige over het thema van de ochtend. Klik hier om het onderwerp van aankomende maand is en om u aan te melden. 

Buurttuin Bennebroek
Het schoolplein van de oude Franciscusschool is onherkenbaar veranderd. Verschillende organisaties en buurtbewoners zijn razend enthousiast met elkaar aan de slag gegaan in de buurttuin Bennebroek. Een geweldig nieuw stukje natuur in Bennebroek van iedereen en voor iedereen! De tuin is iedere werkdag open tussen 9.00 en 18.00 uur. U bent van harte welkom om mee te denken of te helpen in de tuin!

Agenda buurttuin:
April 2018: Paaseieren zoeken en Earthday
Mei 2018: Tuindag: bloemen zaaien
Juni 2018 : Verkoop groenten
Juli 2018: Courgette wedstrijd
Augustus 2018: Soepdag

Kopje Koffie
Gezellig met uw dorpsgenoten bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie. De koffie staat elke dinsdagochtend vanaf 10.30 uur voor u klaar bij De Voghelsanck. Aanmelden is niet nodig.