Veerkrachtig & verbindend!

Cultuur & Uitgaan

EEN LUNCH MET FILM, EEN DRIEGANGENDINER TIJDENS ÉÉN VAN ONZE OPEN EETTAFELS, EEN CULTUREEL UITJE MET ONZE BUS OF EEN WIJNPROEVERIJ. DIT EN NOG VEEL MEER BIEDEN WIJ U AANKOMEND SEIZOEN. U BENT VAN HARTE WELKOM!

Sociëteit Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout is een ontmoetingsplek voor inwoners van Aerdenhout en omgeving. Elke dinsdag organiseert Welzijn Bloemendaal in de sociëteit een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel. Klik hier om u aan te melden. 

Vitaal Vogelenzang
Sinds 2016 is er een werkgroep in Vogelenzang enthousiast met elkaar aan de gang om Vogelenzang vitaler te maken. Meerdere partijen bieden samen activiteiten aan, zoals de mozaïekbank en proberen zoveel mogelijk afstemming met elkaar te bereiken in het aanbod van de activiteiten. Iedere maand kunt u in het dorp op flyers zien welke activiteiten er die maand worden aangeboden. Ook kunt u naar de website www.dorpvogelenzang.nl om daar het laatste nieuws en alle contactinformatie van de aanbieders in Vogelenzang te vinden.

Open eettafels
Bij onze open eettafels en restaurantdagen geniet u in het gezelschap van andere Bloemendalers van een gezonde en smakelijke maaltijd. Onze open eettafels en restaurantdagen vormen ook een uitkomst als koken u niet meer zo gemakkelijk afgaat. Bent u 55 jaar of ouder, dan kunt u aanschuiven bij onze driegangendiners. Wij serveren de maaltijd rond 12.30 uur. Onze vriendelijke gastvrouwen en gastheren ontvangen u vanaf 12.15 uur. Klik hier om u aan te melden. 

Restaurantdag Vogelenzang
Een lekkere en gezellige maaltijd bij de restaurantdag in De Voghelsanck. Klik hier om u aan te melden. 

Kopje koffie
Gezellig met uw dorpsgenoten bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie? De koffie staat elke dinsdagochtend voor u klaar.

Wanneer: elke dinsdag 10.30-11.30 uur
Kosten: € 1,25 per keer
Locatie: De Voghelsanck, Teylingerweg 75, Vogelenzang

Restaurantdag Casa Carmeli
U kunt 1 keer per maand genieten van een heerlijke maaltijd in het prachtig gelegen klooster Casa Carmeli in Vogelenzang. De sfeervolle ambiance van het klooster maakt het extra gezellig. U bent van harte welkom! Klik hier om u aan te melden. 

Wereldse maaltijd
Aan het eind van de week lekker aanschuiven voor een wereldse maaltijd bereid door statushouders en vrijwilligers uit Vogelenzang en omgeving. Komt u ook een keer proeven van de heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Oezbekistan of Eritrea? Klik hier om u aan te melden. 

Dineren in Grand Café Restaurant Nova College
Studenten Horeca en Facility zorgen ervoor dat u zich een avondje onbezorgd culinair kunt laten verwennen! Zij bereiden een heerlijk driegangendiner voor u en bedienen u vriendelijk en attent in het sfeervolle restaurant. Het jaarlijkse kerstdiner is een absolute aanrader. Klik hier om u aan te melden. 

Wijnproeverij door Proeverij van wijn
Tijdens de wijnproeverij worden er 7 verschillende wijnen geschonken. Met deze wijnen wordt er een lange reis door verschillende landen, gebieden en druivensoorten gemaakt. Bij elke wijn wordt een leuk verhaal verteld en bijzondere informatie en weetjes. Bij de wijnproeverij serveren we hapjes als worst, olijven en kaas.  Ook worden er wat wijn/spijs combinaties getoond zodat u er thuis mee kan experimenteren. Klik hier om u aan te melden. 

Wijnproeverij door wijnhuis Bodde
Tijdens de wijnproeverij worden er tussen de 8 en 10 verschillende wijnen besproken en geproefd. Het thema zal bij aanmelding bekend worden gemaakt. De proeverij wordt begeleid met bijpassende hapjes van kaas, worst, olijven, vis en chocolade. Klik hier om u aan te melden. 

Antiek en curiosa
Altijd al willen weten of uw familie-erfstuk iets waard is? Op onderstaande ochtenden nodigen wij u uit met één antiek voorwerp op bezoek te komen bij Welzijn Bloemendaal. Taxateur A.H. Aanhane zal voor u een financiële waarde bepalen van ingebrachte antieke voorwerpen. Het is van belang dat u zich aanmeldt voor deze ochtend. Klik hier om u aan te melden. 

Lunch & Film Bloemendaal
Al enkele jaren een geslaagde combi, eerst gezellig genieten van een lekkere lunch en daarna genieten van een mooie film. U gaat om 12.00 uur aan tafel en aansluitend wordt om 13.00 uur de film gestart. Wij draaien van september 2018 t/m april 2019. Klik hier om u aan te melden. 

Films in Vogelenzang
Het filmseizoen gaat weer van start, kom gezellig langs bij onze boeiende films. Wij draaien van oktober 2018 t/m maart 2019. Klik hier om u aan te melden. 

Buurttuinlunch en film in Bennebroek
In Bennebroek wordt maandelijks met veel enthousiasme een heerlijke lunch bereid met oogst uit de Buurttuin door mensen van de Hartekampgroep – de Raak. Na de lunch kunt u vervolgens samen genieten van een boeiende, ontroerende of romantische film. Wij draaien van oktober 2018 t/m april 2019. Klik hier om u aan te melden. 

Buurttuin Bennebroek
Verschillende organisaties en buurtbewoners hebben van het schoolplein van de oude Franciscusschool in Bennebroek een prachtige buurttuin en ontmoetingsplaats voor iedereen gemaakt! Er worden educatieve lessen gegeven, maar ook veel recreatief getuinierd. De tuin is iedere werkdag open tussen 09.00 en 17.30 uur. U bent van harte welkom om mee te denken of te helpen in de tuin! Ook kunt u onze nieuwsbrief 4 keer per jaar ontvangen, zodat u weet wat er in de buurttuin te doen is. U kunt zich hiervoor aanmelden via 023-5845300 of [email protected]

maart 2019 NLdoet klusdag
april 2019 Paaseieren zoeken
mei 2019 Tuindag: bloemen zaaien
juni 2019 Verkoop groenten
juli 2019 Buurt BBQ voor tuinvrijwilligers
augustus 2019 Soepdag

Ouder en kind café
Dit is de plek waar jonge (aanstaande) ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en iedere maand informatie kunnen opdoen over allerlei verschillende uiteenlopende onderwerpen zoals (voor)lezen, voeding of babygebaren. Kindjes tussen 0 en 4 jaar zijn natuurlijk van harte welkom. Het IKC Franciscus, Centrum Jeugd en Gezin Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zorgen iedere maand voor een deskundige die graag antwoord geeft op uw vragen over het thema van de ochtend. Klik hier om u aan te melden. 

Concerten in Podium de Kapel
Kijk en luister naar de muzikale toppers van de toekomst! Jonge talentvolle musici geven net als voorgaande jaren zes prachtige concerten. Deze concerten staan onder auspiciën van het beroemde Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf september leest u op www.dekapel-bloemendaal.nl welke artiesten zullen optreden en wat zij zullen spelen. Klik hier om u aan te melden. 

Zingen in het duin en kruidkoor
Heeft u nog nooit gezongen en wilt u het graag eens proberen? Zing dan mee met het Duin en Kruidkoor in De Kapel. De lessen staan onder leiding van zangpedagoge Xandra Mizee en pianiste/organiste Gerrie Meijers. In de periode september t/m december 2018 bezorgen zij u twee keer per maand een ochtend vol zangplezier. Wilt u in het nieuwe jaar blijven zingen, dan schrijft u zich per januari 2019 in voor de nieuwe ronde, die duurt tot eind mei 2019. Klik hier om u aan te melden. 

Natuur- en cultuuruitjes
Onze maandelijkse natuur- en cultuuruitjes zijn niet meer weg te denken uit ons activiteitenaanbod! Ook dit seizoen gaan we er op uit met onze comfortabele bus. We bezoeken leuke bestemmingen en zorgen voor een lunch op locatie of ergens onderweg. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De uitjes worden mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Caritas BOAZ, hulpfonds van de R.K. kerken Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout en Zandvoort. Klik hier om u aan te melden. 

Uitagenda:

30 JANUARI 2019: Clara Maria, kaas- en klompenmakerij, Amstelveen
27 FEBRUARI 2019: Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum ‘40-’45, Aalsmeerderbrug
27 MAART 2019: Museum van de 20e eeuw, Hoorn
24 APRIL 2019: Hortus Bulborum, Limmen
29 MEI 2019: Vlindertuin Vlindorado, Waarland
26 JUNI 2019: Rondvaart langs havens en Noordzee,  IJmuiden
31 JULI 2019: Rondleiding tuin “Kom in mijn tuin”, Heemstede
28 AUGUSTUS 2019: Natuurtocht met paard en wagen,  Waterleidingduinen de Zilk

Bustochtjes in de omgeving
Kunt u er niet meer gemakkelijk op uit? Wij gaan dit seizoen iedere 3e zaterdagochtend van de maand een bustochtje maken in de omgeving. Er wordt geen stop gemaakt, u krijgt onderweg in de bus een consumptie met iets lekkers. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De bestemming wordt via de website en nieuwsbrief bekend gemaakt. Als u zelf ideeën hebt voor een bestemming mag u deze aan ons doorgeven en gaan we kijken of dit mogelijk is. We laten u graag genieten van de mooie omgeving buiten de gemeente Bloemendaal. Klik hier om u aan te melden. 

Spelletjesmiddag
Houdt u van spelletjes zoals klaverjassen, rummikub, scrabble of van een denksport als schaken? Loop dan op maandag eens binnen op onze gezellige spelletjesmiddag.

Wanneer: maandag 14.00-16.00 uur
Kosten: € 1,50 per keer incl. koffie/thee
Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Wervelende modeshow
H en A Mode presenteert haar collectie in een kleurrijke en wervelende show. Hierna kunt u een kijkje nemen in deze reizende winkel, op uw gemak kleding passen en eventueel iets leuks aanschaffen. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: contant, pin of op rekening. Klik hier om u aan te melden.