Cultuur & Uitgaan

Een film met lunch, een driegangendiner tijdens een van onze open eettafels of een cultureel uitje met onze bus. Dit en nog veel meer bieden wij aankomend seizoen aan. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie of aanmelden klikt u op de titel van de activiteit.

Open eettafels
Bij onze open eettafels en restaurantdagen geniet u in het gezelschap van andere Bloemendalers van een gezonde en smakelijke maaltijd. Onze open eettafels en restaurantdagen vormen ook een uitkomst als koken u niet meer zo makkelijk afgaat. Bent u 55 jaar of ouder, dan kunt u aanschuiven bij onze diners. Wij serveren de maaltijd rond 12.30 uur. Onze vriendelijke gastvrouwen en gastheren ontvangen u vanaf 12.15 uur. Aan- en afmelden: uiterlijk twee dagen van tevoren bij Welzijn Bloemendaal.

Aerdenhout:  woensdag 12.30 – 13.30 uur

Bennebroek: maandag 12.30 – 13.30 uur

Bloemendaal: dinsdag 12.30 – 13.30 uur

Vogelenzang:  iedere 1e donderdag van de maand 12.30 – 13.30 uur

Klik hier om u aan te melden voor (één van de) Open eettafels. 

Restaurantdag Vogelenzang: vrijdag 12.30 – 13.30 uur. Klik hier om u aan te melden. 

Restaurantdag in Casa Carmeli: iedere 2e dinsdag van de maand 12.30 – 14.30 uur. Klik hier om u aan te melden.

Dineren in Grand Café restaurant Nova College
Talentvolle horecastudenten bereiden met zorg een heerlijk driegangendiner voor u. De vriendelijke en attente bediening in het sfeervolle restaurant maakt uw ‘avondje uit eten’ helemaal compleet. Een absolute aanrader is het traditionele kerstdiner! Klik hier om u aan te melden.

Spelletjesmiddag
Houdt u van spelletjes, zoals rummikub en scrabble of van een denksport als schaken? Of legt u graag een kaartje? Loop dan op maandag eens binnen op onze gezellige spelletjesmiddag. Klik hier om u aan te melden.

Mamacafé Bennebroek (ook voor papa’s!)
Dit is de plek waar jonge (aanstaande) ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en iedere maand informatie kunnen opdoen over uiteenlopende onderwerpen, zoals (voor)lezen, voeding of babygebaren. Kindjes tussen 0 en 4 jaar zijn van harte welkom. Het Integraal kindcentrum Franciscus, Centrum Jeugd en Gezin Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zorgen iedere maand voor een deskundige over het thema van de ochtend. Klik hier om het onderwerp van aankomende maand is en om u aan te melden. 

Buurttuin Bennebroek
Het schoolplein van de oude Franciscusschool is onherkenbaar veranderd. Verschillende organisaties en buurtbewoners zijn razend enthousiast met elkaar aan de slag gegaan in de buurttuin Bennebroek. Een geweldig nieuw stukje natuur in Bennebroek van iedereen en voor iedereen! De tuin is iedere werkdag open tussen 9.00 en 18.00 uur. U bent van harte welkom om mee te denken of te helpen in de tuin!

Agenda buurttuin:
Juli 2018: Courgette wedstrijd
Augustus 2018: Soepdag

Kopje Koffie
Gezellig met uw dorpsgenoten bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie. De koffie staat elke dinsdagochtend vanaf 10.30 uur voor u klaar bij De Voghelsanck. Aanmelden is niet nodig.