Veerkrachtig & verbindend!

Cultuur & Uitgaan

Wereldse maaltijd
De laatste vrijdagavond van de maand is het echt genieten in vogelenzang! Een heerlijk 3-gangen menu met gerechten uit een ander land; Irakees, Thais, Indisch, Pakistaans of Eritrees. Meehelpen met het maken van deze gerechten mag natuurlijk ook. Klik hier om u aan te melden. 

Dineren bij het Nova Restaurant
Ook dit seizoen zorgen studenten Horeca en Facility er voor dat u zich een avondje culinair kunt laten verwennen! Zij bereiden een driegangendiner en bedienen u in het sfeervolle restaurant. Het jaarlijkse kerstdiner is een absolute aanrader. Klik hier om u aan te melden.

Open eettafels
Bij onze open eettafels en restaurantdagen geniet u in het gezelschap van andere dorpsgenoten van een gezonde en smakelijke maaltijd. Onze open eettafels en restaurantdagen vormen ook een uitkomst als koken u niet meer zo gemakkelijk afgaat. Bent u 55 jaar of ouder, dan kunt u aanschuiven bij onze diners, klik hier om u aan te melden:

Aerdenhout woensdag 12.30-13.30 uur
Bennebroek maandag 12.30-13.30 uur
Bloemendaal dinsdag 12.30-13.30
Vogelenzang 1e donderdag van de maand 12.30-13.30 uur

Restaurantdag Vogelenzang
Een lekkere en gezellige maaltijd bij de restaurantdag in De Voghelsanck. Klik hier om u aan te melden. 

Meet&Greet
Elke dinsdagmiddag is er een inloop waar u welkom bent voor een kopje koffie/thee, een praatje en kunt u andere mensen ontmoeten. Tevens is sociaal cultureel werker Annemiek de Hullu aanwezig om vragen over onze activiteiten en diensten te beantwoorden en te kijken welke mogelijkheden er zijn. Als u zelf leuke ideeën hebt horen we deze graag! Klik hier om u aan te melden. 

Zingen Duin en Kruidkoor
Kom zingen met het Duin en Kruidkoor in De Kapel! De lessen staan onder leiding van zangpedagoge Xandra Mizee en pianiste/organiste Gerrie Meijers. In de periode sept. t/m dec. 2019 bezorgen zij u twee keer per maand een ochtend vol zangplezier. Wilt u blijven zingen, dan schrijft u zich per januari 2020 in voor de nieuwe ronde, die duurt tot eind mei 2020. Aanmeldingen lopen via De Kapel Bloemendaal. Klik hier om naar hun website te gaan. 

Kopje koffie
Gezellig met uw dorpsgenoten bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie? De koffie staat elke dinsdagochtend voor u klaar, aanmelden is niet nodig.

Wanneer: elke dinsdag 10.30-11.30 uur
Kosten: € 1,25 per keer
Locatie: De Voghelsanck, Teylingerweg 75, Vogelenzang

Antiek en curiosa
Ook zo nieuwsgierig of uw familie-erfstuk iets waard is? U kunt op onderstaande ochtenden met één antiek voorwerp op bezoek komen bij Welzijn Bloemendaal. Daar is taxateur A.H. Aanhane voor u aanwezig om een financiële waarde te bepalen van antieke voorwerpen. Het is van belang dat u zich aanmeldt voor deze ochtend. Klik hier om u aan te melden. 

Modeshow
H en A Mode presenteert haar collectie in een kleurrijke en wervelende show. Hierna kunt u een kijkje nemen in deze reizende winkel, op uw gemak kleding passen en
eventueel iets leuks aanschaffen. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: contant, pin of op rekening. Klik hier om u aan te melden. 

Concerten
Kijk en luister naar de muzikale toppers van de toekomst! Jonge talentvolle musici geven prachtige concerten. Deze concerten staan onder auspiciën van het beroemde Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf september leest u op onze website welke artiesten zullen optreden en wat zij voor u zullen spelen. Klik hier om u aan te melden.

Pauwconcerten
Voor het eerst kunt u genieten van een prachtige serie van zomeravondconcerten met geweldige ensembles van internationaal topniveau. De concerten vinden plaats in de Pauwkerk aan de Binnenweg 67 in Bennebroek. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.pauwconcerten.nl

Lunch & film Bloemendaal
Al enkele jaren een geslaagde combi, eerst genieten van een lunch en daarna van een mooie film. Wij draaien van september 2019 t/m april 2020. Klik hier om u aan te melden.

Films in Vogelenzang
Het filmseizoen gaat weer van start, kom gezellig langs bij onze boeiende films. Wij draaien van oktober 2019 t/m maart 2020. Klik hier om u aan te melden.

Buurttuinlunch en film in Bennebroek
In Bennebroek wordt maandelijks met veel enthousiasme een heerlijke lunch bereid met oogst uit de Buurttuin door mensen van de Hartekampgroep – de kleine Raak. Na de lunch kunt u samen genieten van een boeiende, ontroerende of romantische film. Wij draaien van oktober 2019 t/m april 2020. Klik hier om u aan te melden. 

Buurttuin Bennebroek
Van het schoolplein van de oude Franciscusschool in Bennebroek hebben verschillende organisaties en buurtbewoners een prachtige buurttuin en ontmoetingsplaats gemaakt! Er worden educatieve lessen gegeven, maar ook veel recreatief getuinierd. De tuin is iedere werkdag open tussen 09.00 en 17.30 uur. U bent van harte welkom om mee te denken of te helpen in de
tuin! Op onze website vindt u de data van activiteiten in de buurttuin, ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, stuur dan een mail naar info@welzijnbloemendaal.nl.

Natuur- en cultuuruitjes
We bezoeken leuke bestemmingen met onze comfortabele bus en zorgen voor een lunch op locatie of onderweg. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Door de grote belangstelling geldt hierbij niet deelname op volgorde van inschrijving, wij willen iedereen een kans geven om een keer met een uitje mee te gaan! Klik hier om u aan te melden. 

Bustochtjes in de omgeving
Kunt u er niet meer gemakkelijk op uit? Wij gaan dit seizoen iedere 2e woensdagochtend van de maand een bustochtje maken in de omgeving. Er wordt geen stop
gemaakt, u krijgt onderweg in de bus een consumptie met iets lekkers. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Klik hier om u aan te melden. 

Spelletjesmiddag
Houdt u van spelletjes zoals klaverjassen, rummikub, scrabble of van een denksport als schaken? Loop dan op maandag eens binnen op onze gezellige spelletjesmiddag. Klik hier om u aan te melden. 

Wanneer: maandag 14.00-16.00 uur
Kosten: € 1,50 per keer incl. koffie/thee
Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Sociëteit Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout is een ontmoetingsplek voor inwoners van Aerdenhout en omgeving. Elke dinsdag organiseert Welzijn Bloemendaal in de sociëteit een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, lezing, architectuur of toneel. Klik hier om u aan te melden.

Vrijwillige coördinatoren gezocht!
We zoeken voor de sociëteit vrijwilligers die de programmering op zich zouden willen nemen. Iedere maand worden er lezingen georganiseerd en we zijn
op zoek naar vrijwilligers die sprekers zouden willen vastleggen voor de sociëteit. Interesse? Bel naar Jony Meekel 06-12772698.