Veerkrachtig & verbindend!

Cultuur & Uitgaan

Sociëteit Aerdenhout
Een ontmoetingsplek in Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout opent iedere dinsdag de deuren. Wij bieden een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel. Inloop vanaf 10.30 uur met koffie en thee en rond 12.30 de mogelijkheid een drankje en hapje te nuttigen. Inwoners van Aerdenhout en de rest van de gemeente Bloemendaal zijn van harte welkom! Aanmelden of meer informatie kunt u ontvangen via 023-5250366 of mailen naar info@welzijnbloemendaal.nl

Pauwconcerten
Voor het eerst kunt u genieten van een prachtige serie van 6 zomeravondconcerten met geweldige ensembles van internationaal topniveau. De concerten vinden plaats in de Pauwkerk aan de Binnenweg 67 in Bennebroek. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.pauwconcerten.nl

vrijdag 21 juni: Ensemble Cordevento
vrijdag 19 juli: Ensemble Romanza
vrijdag 16 augustus: A Nocte Temporis
vrijdag 6 september: Concerto Foscari

Sociëteit Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout is een ontmoetingsplek voor inwoners van Aerdenhout en omgeving. Elke dinsdag organiseert Welzijn Bloemendaal in de sociëteit een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel. Klik hier om u aan te melden. 

Vitaal Vogelenzang
Sinds 2016 is er een werkgroep in Vogelenzang enthousiast met elkaar aan de gang om Vogelenzang vitaler te maken. Meerdere partijen bieden samen activiteiten aan, zoals de mozaïekbank en proberen zoveel mogelijk afstemming met elkaar te bereiken in het aanbod van de activiteiten. Iedere maand kunt u in het dorp op flyers zien welke activiteiten er die maand worden aangeboden. Ook kunt u naar de website www.dorpvogelenzang.nl om daar het laatste nieuws en alle contactinformatie van de aanbieders in Vogelenzang te vinden.

Open eettafels
Bij onze open eettafels en restaurantdagen geniet u in het gezelschap van andere Bloemendalers van een gezonde en smakelijke maaltijd. Onze open eettafels en restaurantdagen vormen ook een uitkomst als koken u niet meer zo gemakkelijk afgaat. Bent u 55 jaar of ouder, dan kunt u aanschuiven bij onze driegangendiners. Wij serveren de maaltijd rond 12.30 uur. Onze vriendelijke gastvrouwen en gastheren ontvangen u vanaf 12.15 uur. Klik hier om u aan te melden. 

Restaurantdag Vogelenzang
Een lekkere en gezellige maaltijd bij de restaurantdag in De Voghelsanck. Klik hier om u aan te melden. 

Kopje koffie
Gezellig met uw dorpsgenoten bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie? De koffie staat elke dinsdagochtend voor u klaar.

Wanneer: elke dinsdag 10.30-11.30 uur
Kosten: € 1,25 per keer
Locatie: De Voghelsanck, Teylingerweg 75, Vogelenzang

Wereldse maaltijd
Aan het eind van de week lekker aanschuiven voor een wereldse maaltijd bereid door statushouders en vrijwilligers uit Vogelenzang en omgeving. Komt u ook een keer proeven van de heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Oezbekistan of Eritrea? Klik hier om u aan te melden. 

Buurttuin Bennebroek
Verschillende organisaties en buurtbewoners hebben van het schoolplein van de oude Franciscusschool in Bennebroek een prachtige buurttuin en ontmoetingsplaats voor iedereen gemaakt! Er worden educatieve lessen gegeven, maar ook veel recreatief getuinierd. De tuin is iedere werkdag open tussen 09.00 en 17.30 uur. U bent van harte welkom om mee te denken of te helpen in de tuin! Ook kunt u onze nieuwsbrief 4 keer per jaar ontvangen, zodat u weet wat er in de buurttuin te doen is. U kunt zich hiervoor aanmelden via 023-5845300 of info@welzijnbloemendaal.nl.

juni 2019 Verkoop groenten
juli 2019 Buurt BBQ voor tuinvrijwilligers
augustus 2019 Soepdag

Natuur- en cultuuruitjes
Onze maandelijkse natuur- en cultuuruitjes zijn niet meer weg te denken uit ons activiteitenaanbod! Ook dit seizoen gaan we er op uit met onze comfortabele bus. We bezoeken leuke bestemmingen en zorgen voor een lunch op locatie of ergens onderweg. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De uitjes worden mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Caritas BOAZ, hulpfonds van de R.K. kerken Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout en Zandvoort. Klik hier om u aan te melden. 

Uitagenda:

26 JUNI 2019: Rondvaart langs havens en Noordzee,  IJmuiden
31 JULI 2019: Rondleiding tuin “Kom in mijn tuin”, Heemstede
28 AUGUSTUS 2019: Natuurtocht met paard en wagen,  Waterleidingduinen de Zilk

Bustochtjes in de omgeving
Kunt u er niet meer gemakkelijk op uit? Wij gaan dit seizoen iedere 3e zaterdagochtend van de maand een bustochtje maken in de omgeving. Er wordt geen stop gemaakt, u krijgt onderweg in de bus een consumptie met iets lekkers. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De bestemming wordt via de website en nieuwsbrief bekend gemaakt. Als u zelf ideeën hebt voor een bestemming mag u deze aan ons doorgeven en gaan we kijken of dit mogelijk is. We laten u graag genieten van de mooie omgeving buiten de gemeente Bloemendaal. Klik hier om u aan te melden. 

Spelletjesmiddag
Houdt u van spelletjes zoals klaverjassen, rummikub, scrabble of van een denksport als schaken? Loop dan op maandag eens binnen op onze gezellige spelletjesmiddag.

Wanneer: maandag 14.00-16.00 uur
Kosten: € 1,50 per keer incl. koffie/thee
Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal