Spring naar content

Heft in eigen handen

Training tegen eenzaamheid wegens succes vervolgd
“Als je bewust bent van je eenzaamheid, kun je er wat aan doen.”

Naar aanleiding van het succes van de pilot in 2021, gaat de training tegen eenzaamheid “Het Heft in Eigen Handen” op vrijdag 7 oktober weer van start.

De training is bedoeld voor 55+ inwoners van de gemeente Bloemendaal en heeft als doel hen te helpen zelf iets te doen tegen een gevoel van eenzaamheid. Dit gebeurt via workshops met mensen die dat gevoel ook ervaren. De deelnemers leren hoe je over de drempel van weerstand kunt stappen om contact te zoeken en welke middelen je in huis hebt die zowel voor als tegen je kunnen werken. De trainers gaan in op lichamelijke en emotionele hindernissen, maar de deelnemers onderzoeken ook vooral samen hoe zij zichzelf uit het dal kunt halen.

Ervaring deelnemers 2021
“Ik heb mezelf hier weer teruggevonden: ik heb letterlijk het heft weer in eigen handen genomen.” Aldus een van de deelnemers uit 2021. Zij gaven verder aan dat het trainen met lotgenoten hen vertrouwen gaf. Men durfde zich open te stellen waardoor er verbinding ontstond. Herkenning in de verhalen van anderen gaf troost en maakte het gevoel van eenzaamheid minder. De deelnemers werden er zich onder andere bewust van dat zij hun contacten verwaarloosden en zich terugtrokken. Door over eenzaamheid te gaan praten is men actiever geworden.

Workshops 2022
Het gevoel geen verbinding te hebben met anderen is van alle tijden en iedereen heeft er weleens last van. Maar als het gaat hinderen in je functioneren en/of je levensvreugde belemmert, is het tijd om in actie te komen. ‘In de samenwerking tijdens de training kunnen mensen ervaren dat je niet alleen bent in je eenzaamheid en dat biedt troost’, zegt Jessica IJzer, initiatiefnemer voor de training en ervaringsdeskundige.

Inschrijven
Heft in Eigen Handen gaat van start op vrijdag 7 oktober in de Week tegen de Eenzaamheid. Inwoners van de gemeente Bloemendaal kunnen zich online aanmelden voor de training via Hehtraining.nl, of bij Welzijn Bloemendaal via info@welzijnbloemendaal.nl o.v.v. workshop Heft in Eigen Handen t.a.v. Hetty. Telefonisch aanmelden gaat via 023- 5250366, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur

Data en info
• Locatie: Stichting Welzijn Bloemendaal, Locatie Zuid, Kerklaan 6 te Bennebroek
• Data: 07-10-22, 21-10-22, 04-11-22 en 03-02-2023
• Tijd: van 10.30 tot 16.00 uur
• Trainers: Bill Admiraal en Jessica IJzer
• Groepsgrootte: minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers
• De training wordt gegeven volgens de geldende coronaregels

De kosten voor deze cursus bedraagt 40 euro en is inclusief lunch en consumpties.

Pilot 2021
Aansluitend bij de landelijke actie ‘Eén tegen eenzaamheid’ heeft de gemeente Bloemendaal een werkgroep die actief probeert de eenzaamheid onder ouderen in de vijf dorpen te verminderen. De training Heft in Eigen Handen is voor het eerst in 2021 door de gemeente gesubsidieerd en is ontwikkeld door Uitvaartzorg Jessica IJzer, coaching bureau HR Pilot (Triple V), Welzijn Bloemendaal en Prezens. Hij is bedoeld voor mensen van 55+ die het moeilijk vinden met een gevoel van (dreigende) eenzaamheid om te gaan, zonder dat zij diepgaande psychologische klachten hebben.

www.hehtraining.nl
info@hehtraining.nl

  • vrijdag 7 oktober 2022 Heft in eigen handen
  • vrijdag 21 oktober 2022 Heft in eigen handen
  • vrijdag 4 november 2022 Heft in eigen handen
  • vrijdag 3 februari 2023 Heft in eigen handen

Informatie

  • Welzijn Bloemendaal locatie Zuid
  • Bennebroek
  • 10:30 - 16:00
  • € 40,00
Aanmelden