Veerkrachtig & verbindend!

< naar alle activiteiten

Activiteit: Timmerdorp Bloemendaal 2019

x

Bedankt voor uw inschrijving!

Timmerdorp Bloemendaal 2019

2019-08-22

sluiten x
Aanmelden

  • Datum:
    Donderdag 22 augustus 2019
  • Tijdstip:
    10:00 uur
  • Bijdragen (totaal):
    € 35.00
Heb je vragen over deze activiteit?

Bel of e-mail gerust even.
023-5250366
Of stuur een berichtOmschrijving

In de laatste week van de zomervakantie wordt er voor de tweede keer een Timmerdorp in Bloemendaal georganiseerd. Vier dagen lang gaan kinderen timmeren om een dorp van houten hutten te bouwen.

Er wordt gewerkt in kleine teams. De teams ontwerpen vooraf aan het bouwen een hut die er zo bijzonder en stevig mogelijk uitziet. Is het ontwerp klaar, dan kan er tussen 10:00 en 17:00 uur gebouwd worden. Tussendoor worden er activiteiten georganiseerd waar kinderen vrijwillig aan kunnen deelnemen. Het exacte programma hiervoor zal afhankelijk zijn van het weer.

Uit voorzorg zijn er op de dag van de bouwstart en de dag van het afbreken EHBO-ers aanwezig.

Een team van vrijwilligers loopt rond, helpt de kinderen met vragen over bouwen en houdt in de gaten of er veilig wordt gewerkt.

Hout en spijkers worden uitgedeeld op de dagen zelf. Het enige dat zelf meegebracht dient te worden is gereedschap, zoals een hamer, een zaag en een nijptang. Zorg voor oude kleding en dichte schoenen met dikke zolen.

Alle kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar zijn welkom.

Het Timmerdorp is van dinsdag 20 augustus t/m vrijdag 23 augustus. Kinderen kunnen zich alleen aanmelden als zij er alle vier de dagen bij zijn en hun team op hen kan rekenen.

Tijdens de bouwdagen krijgen alleen de teams toegang tot het terrein. Iedereen die wil komen kijken, kan dat doen op donderdag 22 augustus van 16:00 – 19:00 uur.

Het opruimen gebeurt samen met de deelnemers, vrijwilligers en behulpzame ouders op vrijdag 23 augustus in dagdelen van 10:00 – 13:00 en van 13:30 – 16:30 uur. De deelnemers en hun teams worden over deze dagdelen verdeeld. Dit maakt dat het opruimen gestructureerd kan verlopen en er de minste kans op ongelukken bestaat.

Locatie is het openbare terrein bij de rotonde Zomerzorgerlaan/Brederodelaan in Bloemendaal.

Dit jaar kunnen 60 deelnemers zich inschrijven. Snel aanmelden als je kind verzekerd wil zijn van deelname is dan ook aan te raden. Deelname kost €35 voor het gehele Timmerdorp en dit bedrag wordt vooraf aan de activiteit automatisch geïncasseerd. Zodra het geld voor de inschrijving bij ons binnen is, ontvang je het definitieve bewijs van inschrijving.

Aanmelden kan via de link bij de activiteit op www.welzijnbloemendaal.nl. Kies bij het aanmelden voor de optie ‘incasso’. Je geeft hierbij tevens een machtiging af voor een borg van €25. Deze borg wordt alléén geïncasseerd na afloop van het Timmerdorp als je kind niet aanwezig is bij het opruimen.
Mocht inschrijven via de website niet lukken, dan kun je een mail sturen naar nicole@welzijnbloemendaal.nl. U ontvangt dan een losse machtiging van haar.

Deelname aan Timmerdorp Bloemendaal is geheel voor eigen risico. Welzijn Bloemendaal kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade aan kleding of goederen of letsel.

Bijdragen aan deze leuke activiteit als vrijwilliger kan via nicole@welzijnbloemendaal.nl o.v.v. Timmerdorp. Van 17.00 – 20.00 uur is er een avondprogramma voor de vrijwilligers.