Spring naar content

Gluren bij de buren

Welzijn Bloemendaal is al jaren trouwe deelnemer aan ‘Gluren bij de Buren’, het amateurkunstenfestival dat op zondag 5 februari in 44 gemeenten verspreid over heel Nederland plaatsvindt. In de gemeente Bloemendaal zijn er maar liefst tien locaties die meedoen.

Op de locatie van Welzijn Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 125 verzorgen de Haarlemse Jazzheads om 12.00, 13.30, en 15.00 uur een optreden van ongeveer een half uur. De Jazzheads bestaat uit een pianist, saxofonist, basgitarist en drummer en spelen een mix van jazz-, latin- en  funk.

Gerrianne Ghaus, sociaal cultureel werker bij Welzijn Bloemendaal, is blij dat de formatie Jazzheads voor de locatie aan de Bloemendaalseweg 125 heeft gekozen: ‘Het is altijd afwachten welke act je krijgt maar dit past heel mooi in onze ruimte. Net iets groter dan de gemiddelde huiskamer maar wel dezelfde intieme sfeer die deze optredens zo bijzonder maken’.

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Met name deze zaken zijn voor Welzijn Bloemendaal reden om elk jaar weer mee te doen, zegt directeur Johan van Buren: ‘Gluren bij de Buren is voor iedereen en biedt de kans  om op een laagdrempelige manier met andere bewoners uit de omgeving in contact te komen die je binnen je eigen sociale bubbel wellicht minder snel ontmoet. Tevens geeft het ons de gelegenheid om onze programma’s onder de aandacht te brengen’. Op www.glurenbijdeburen.nl kan men een persoonlijke route uitstippelen.