Spring naar content

Literaire concerten bij Bibliotheek Bloemendaal

Violisten Tineke de Jong en Tinta von Altenstadt begeleiden muzikaal literaire teksten, uitgekozen door Oliver Reps. Acteur Sander Commandeur leest de teksten, afkomstig uit het werk van bekende schrijvers. Beleef het literaire concert op zondag 15 mei in de Bibliotheek Bloemendaal.

Tijdens Literaire concerten kiest een schrijver teksten uit eigen werk en werk van collega’s. Een acteur leest de teksten voor en wordt daarbij muzikaal begeleid. Tijdens het concert worden op viool stukken gespeeld van Sergei Prokofiev, Elliot Smith en Luciano Berio.  

De keuze van de schrijver – Oliver Reps
Ieder literair concert worden de teksten uitgekozen door een andere schrijver. De schrijver die ditmaal de teksten heeft uitgekozen, Oliver Reps, is bekend van het boek ‘De dag die nooit komt’. Dit debuut won in 2019 de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Hij koos naast teksten uit zijn eigen werk, ook uit werk van collega’s. Reps zelf is ook aanwezig in Bloemendaal en na afloop is er ruimte voor vragen aan de auteur.

Naast teksten uit het werk van Reps wordt gelezen uit teksten van Rob van Essen en Hanna Bervoets.

Dit concert is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NORMA fonds. Op 12 juni en 18 juni zijn er Literaire concerten in onze andere vestigingen.

15 mei | 13:30 tot 15:00 uur | € 5,- leden, € 7,50 niet-leden

Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9.

Aanmelden kan door hier te klikken.