Spring naar content

Taalsoos

De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die wil oefenen met praten in het Nederlands. Dinsdag 7 juni werd de Taalsoos in de bibliotheek aan de Korte Kleverlaan officieel geopend door Roxane van Acker, directeur van bibliotheek Zuid-Kennemerland.

In aanwezigheid van bijna alle betrokken vrijwilligers en een aantal deelnemers werd de Taalsoos feestelijk geopend. Inmiddels zijn er 9 vrijwilligers die er samen voor zorgen dat er elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur genoeg begeleiding is. Van Acker bedankte Welzijn Bloemendaal voor de goede samenwerking en benadrukte het belang van het leren van de Nederlandse taal. ‘We zijn erg trots dat we in de bibliotheek Bloemendaal een fijne plek hebben gecreëerd waar iedereen die wil oefenen met het spreken in de Nederlandse taal, wekelijks terecht kan. Het is inspirerend om te zien hoe een idee op korte termijn kan worden uitgevoerd in samenwerking met Welzijn Bloemendaal en de bevlogen taalvrijwilligers. Met volle overtuiging open ik vandaag officieel de taalsoos in de bibliotheek Bloemendaal’, aldus Van Acker.

Vrijwillige coördinator, Christine van der Meer, legt nog eens uit wat de bedoeling is van de Taalsoos: ‘Er wordt vooral met elkaar gepraat over dagelijkse dingen als eten en drinken, kinderen, winkelen en feestdagen. Er worden ook taalspelletjes gedaan en zo leer je steeds meer Nederlandse woorden. Ook kijken we samen naar het speciale NOS journaal Nieuws van de Week. Dat is een wekelijks digitaal journaal van tien minuten voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Er moet niets maar er kan veel’.

De Taalsoos is wekelijks op dinsdagochtend van 10 tot 12 uur in bibliotheek Bloemendaal. Aanmelden is niet nodig.