Spring naar content

Week tegen eenzaamheid

Week tegen eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober. Om deze week heen biedt Welzijn Bloemendaal verschillende activiteiten aan waarin u elkaar kunt ontmoeten.

Programma week tegen eenzaamheid

Woensdag 28 sept – Steljevoor campagne
Wie woensdagochtend 28 september op het ‘bloemenplein’ van de weekmarkt in Heemstede loopt kan zomaar van een wildvreemde een kopje koffie krijgen. Dit is onderdeel van de Steljevoor– campagne, een initiatief om mensen laagdrempelig met elkaar contact te laten maken. Het doel: meer oog voor elkaar hebben.

Gewoon ‘hoi’ zeggen tegen een onbekende, wie doet dat weleens? Terwijl we allemaal opknappen van positief, menselijk contact. Op het bloemenplein voor het raadhuis (van 9.00 -13.00 uur) en bij station Heemstede-Aerdenhout (van 10.00 – 14.00 uur) attenderen stickers en posters je op de Steljevoor campagne. Voorbijgangers krijgen gratis twee koppen koffie. Een voor zichzelf en een om weg te geven aan een onbekende. Zodat ze – al is het maar even – contact maken met elkaar. Welzijn Bloemendaal staat bij Station Heemstede/ Aerdenhout van 10.00-14.00 uur. En op de markt van Heemstede waar ook veel Bloemendalers naar toe komen.

Vrijdag 30 september 2022 – Wereldse Maaltijd
Iedereen uit de buurt is welkom om te komen eten. Vrijwilligers van verschillende nationaliteiten koken elke laatste vrijdag van de maand een heerlijk driegangen menu met gerechten uit landen zoals Syrië, Thailand, India of Pakistan. Over de hele wereld is samen eten het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en zorgt voor verbinding. En mensen met elkaar verbinden doet Welzijn Bloemendaal graag. U ben vanaf 17.30  uur welkom in het Dorpshuis Vogelenzang aan de Henk Lensenlaan 2A in Vogelenzang. Er wordt gestart rond 18.00 uur. Voor iedereen van 12 jaar en ouder zijn de kosten voor het diner € 12,50. Kinderen tot 6 jaar eten gratis mee, 6-12 jarigen betalen € 7,-.

Dinsdag 6 oktober 2022 – koffieochtend
U bent van harte welkom op de koffieochtend bij Welzijn Bloemendaal op dinsdagochtend  6 oktober tussen 10.00-11.00 uur bij de Kerklaan 6 in Bennebroek. Kom elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee met appeltaart.

Vrijdag 7 oktober 2022 – Dag van de Ouderen
Deze dag staat in het teken van de Nationale Dag van de Ouderen. Een dag waarop Welzijn Bloemendaal zoals ieder jaar alle oudere Bloemendalers een leuke middag aanbiedt, in samenwerking met de ouderenorganisaties. U bent van harte welkom op deze gezellige, feestelijke en gratis bijeenkomst van 14.00-16.30 uur in het Dorpshuis Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2A in Vogelenzang. Hoogtepunt van het programma: Liedjes uit de oude doos met Linda en René Bes.

Vrijdag 7 oktober 2022 – Nationale Voorleeslunch
Ieder jaar vieren we de Nationale Ouderendag. Op vrijdag 7 oktober komen we bij elkaar om te lunchen en te luisteren naar een mooi verhaal. Het is de tiende keer dat dit nationale evenement plaatsvindt. De nationale voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Speciaal voor de Voorleeslunch schreven Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abolah een voorleeslunchverhaal. De nationale voorleeslunch is een initiatief van Leescoalitie.

Vrijdag 14 oktober 2022 – koffieochtend
U bent van harte welkom op de koffieochtend bij Welzijn Bloemendaal op vrijdagochtend 14 oktober tussen 10.30-12.00 uur aan de Bloemendaalseweg 125 in Bloemendaal. Kom elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee met appeltaart.