Spring naar content

YOUR OWN RECIPE

Leer jezelf beter kennen!

We snappen het, alles kan soms best ingewikkeld zijn. Omgaan met alle emoties die in je hoofd rondvliegen, je eigen grenzen aan geven, stress van school, weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wil jij jezelf en ook anderen beter leren kennen? Jezelf verder ontwikkelen, leren om te gaan met lastige emoties en hoe je grenzen voelt en aangeeft? Ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Samen koken en eten? En dit alles in een kleine groep met andere jongeren, waardoor je ervaringen kunt delen? Dan ben je bij Your own recipe aan het goede adres!

Twaalf weken lang komen we op donderdag samen. Thema’s die langskomen zijn: mindfulness, talenten, communicatie, behoeften, grenzen, energiegevers en nog veel meer. Hierdoor leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar krijg je ook handvatten om beter om te kunnen gaan met bijvoorbeeld stress of (prestatie)druk, emoties en meer. Dit alles op een toegankelijke en laagdrempelige manier, het mag vooral leuk zijn!

Doordat we in een kleine groep (max 10 personen) samenkomen kun je ook leren van elkaars ervaringen en ervaren dat je niet alleen bent in dingen – en het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig! Zo kom je een stukje verder in het vinden van jouw unieke ‘recept’ voor het leven, wat voor jou werkt en wat bij jou past.

Dit is wat we gaan doen:
Vanaf 15:30 ben je welkom voor de inloop en om huiswerk te maken
Om 17:00 beginnen we met koken en daarna samen eten
Rond 19:00 beginnen we met de avondactiviteit (max 1,5 uur)
Tot 21:00 kun je blijven hangen

START: donderdag 3 november – inloop 15:30, begin 17:00 uur
Voor alle jongeren van 13 t/m 17 jaar die wonen of naar school gaan in de gemeente Bloemendaal

– Wekelijks samenkomen op de donderdagen, 12 keer plus 1 terugkomavond
– Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
– Kosten: 75,- euro (voor alle weken, inclusief eten en avondactiviteit)

Your own recipe is bedoeld voor iedereen, dus niet per se voor jongeren die tegen dingen aan lopen – maar dat mag zeker wel en daar is ook ruimte voor! Het is bedoeld voor alle jongeren, want iedereen heeft er baat bij om zichzelf beter te leren kennen en meer te leren over koken, emoties, grenzen, talenten enzovoorts. Het is dus géén hulpverlening, maar vooral leuk en laagdrempelig. Your own recipe wordt uitgevoerd door Welzijn Bloemendaal, en is onafhankelijk van andere instanties en scholen. Ook sluit het aan bij de landelijke campagne ‘Hey, het is oké’, die in het teken staat van de mentale gezondheid van jongeren, wat hard nodig is op dit moment.

Voor meer informatie, vragen of aanmelden: neem contact op met Thirsa de Wit (jongerenwerker bij Welzijn Bloemendaal) via 06-51577552 of thirsa@welzijnbloemendaal.nl.