Spring naar content

Zomerschool 2022

Op de valreep komt er in de zomervakantie toch nog een Zomerschool voor Oekraïense kinderen en kinderen van statushouders en vluchtelingen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, woonachtig in de gemeente Bloemendaal. De ochtenden worden gevuld met interactieve taallessen. Het middagprogramma met activiteiten op het gebied van o.a. sport, cultuur en natuur wordt verzorgd door de jongerenwerkers van Welzijn Bloemendaal, Celvin Keur en Thirsa de Wit, i.s.m. een aantal vrijwilligers.

De zomerschool vindt plaats gedurende 4 weken op dinsdagen, woensdagen en donderdagen van 10:00 uur tot 15:00 uur. Er wordt gestart op dinsdag 26 juli, de laatste dag is donderdag 18 augustus. De taallessen worden gegeven op het gemeentehuis van Bloemendaal. Meedoen is gratis, aanmelden kan per volle week. Aanmelden voor de eerste week kan tot en met 22 juli. Voor de overige weken geldt een aanmeldtermijn tot 29 juli.

De Zomerschool is een activiteit die Welzijn Bloemendaal i.s.m. met Bijlesmeester, Sport Support en Gemeente Bloemendaal aanbiedt. Het doel van de school is te zorgen dat de kinderen tijdens de vakantieperiode bezig zijn en blijven met Nederlandse taal en geen taalachterstand oplopen. Daarnaast heeft de school als doel om de kinderen kennis te laten maken met anderen en zo hun sociale netwerk te vergroten. Door de activiteiten en uitstapjes ontdekken ze wat er in de omgeving van Bloemendaal te zien is.

Kinderen die ouder zijn dan 12 jaar zijn welkom om mee te doen. Zij zullen i.v.m. de jongere doelgroep worden gevraagd een handje te helpen met de activiteiten.

Ben jij iemand of ken je kinderen die hiervoor in aanmerking zou(den) komen? Wil je meer informatie? Wil je je aanmelden als vrijwilliger, of wil(len) jouw kind(eren) zich aanmelden?
Neem dan contact op met Thirsa de Wit; thirsa@welzijnbloemendaal.nl of bel 0651577552.

Foto: Alexas Fotos via pixabay.com