Spring naar content

Aerd & hout koor

Welzijn Bloemendaal redt koor
Adventskoor Aerdenhout wordt Aerd & Houtkoor

Na ruim 50 jaar was het einde bijna nabij voor het Adventskoor in Aerdenhout. De Adventskerk kon de financiering niet meer opbrengen en deed een stapje terug. Het aan deze kerk verbonden koor dreigde te worden opgeheven. In meer dan alleen cultureel opzicht een verlies voor de gemeenschap.

De oplossing is dat Welzijn Bloemendaal het koor als activiteit onder haar hoede neemt en het koor wordt omgevormd van een kerkkoor naar een algemeen koor waar iedereen uit Aerdenhout en omgeving die graag zingt, zich bij aan kan sluiten. De basis is er dus al. Het koor bestaat uit circa 20 zangers een zangeressen en staat onder leiding van dirigente Xandra Mizée. Jaap Stork begeleidt het koor op de piano.  

Het Aerd & Houtkoor oefent wekelijks op de maandagmiddag tussen half vier en kwart over vijf in de Adventskerk in Aerdenhout. Het koor treedt ook een aantal keer per jaar op onder andere met Kerstmis en Pasen. Aanmelden kan bij Jorien Klomp via jorien@welzijnbloemendaal.nl of 06-24278309 maar gewoon een keer langskomen bij een repetitie mag ook.

WANNEER: elke maandag van 15.30-16.15 uur
KOSTEN: € 300,- voor 35 lessen en 5 voorstellingen per jaar (in 2 termijnen)
LOCATIE: Adventskerk in Aerdenhout

Dirigente Xandra Mizée en pianist Jaap Stork

Xandra Mizée is in 1988 als zangeres en zangdocente afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij zong solorollen in opera’s en operette en werkte jaren bij het koor van de Nationale Opera. Sinds 2011 is zij ook artistiek leidster van de stichting “De Kleine Opera”. Van 2002 tot 2020 was zij zangdocente aan de gemeentelijke muziekschool in Bloemendaal.

Jaap Stork is in 1978 afgestudeerd op piano en orgel, eveneens aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Op beide instrumenten heeft hij inmiddels een omvangrijke concertante praktijk als solist opgebouwd en is sinds 1970 Jaap Stork de vaste organist van de Adventskerk. In 2012 werd hij gehonoreerd met een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek en het muzikale leven in de Haarlemse regio.