Veerkrachtig & verbindend!

Augmented Reality in MAAKLAB 2121

6 oktober 2020

De echte wereld verrijken met een virtuele toevoeging, dat is de techniek van Augmented Reality (AR). Denk bijvoorbeeld aan de dierengezichten die je maakt in Snapchat. Of misschien heb je weleens gehoord over een van de populairste Augmented Reality app’s Pokemon Go.

Bij MaakLab 2121 ga je twee middagen aan de gang met AR. Je begint bij de basis door je eigen tekening om te zetten naar een AR experience. Deze print je op je eigen t-shirt en zo komt je tekening tot leven. Vervolgens ga je aan de gang met het programmeren van allerlei eigen experiences. De bibliotheek verzorgt de Ipads, je neemt zelf een t-shirt mee. Om je AR experience thuis te kunnen laten zien, is het handig om een eigen smartphone mee te nemen. Kosten voor deze cursus zijn €12 en we starten 26 oktober.

MaakLab 2121 is een wekelijkse techniekactiviteit voor kinderen van groep 6 t/m 8 op maandag van 15:15-17:15 uur in de bibliotheek in Bennebroek.

Het is een initiatief van Welzijn Bloemendaal en Bibliotheek Zuid-Kennemerland waarbij de kinderen 21st century skills ontwikkelen.

Informatie over en een overzicht van de overige cursussen/workshops vind je in dit artikel MAAKLAB 2121 voor kinderen (info en data) . Aanmelden per activiteit kan via nicole@welzijnbloemendaal.nl.