Veerkrachtig & verbindend!

Boodschappenservice Welzijn Bloemendaal

Boodschappen doen: het klinkt als vanzelfsprekend maar dat is het lang niet altijd. Wanneer de mobiliteit afneemt, de voorzieningen in de buurt laag zijn en het netwerk klein is, is boodschappen doen soms een probleem. De boodschappenservice is bedoeld voor inwoners van de gemeente Bloemendaal ouder dan 65 jaar, chronisch zieken en gehandicapten. Afhankelijk van de persoonlijke situatie is de boodschappenservice onderverdeeld in twee categorieën:

  1. Boodschappen doen met een vrijwilliger met eigen auto:
    De vrijwilliger gaat mee de winkel in en doet samen met u de boodschappen. Deze één op één service is bedoeld voor ouderen die een indicatie hebben voor een verzorgingshuis of voor mensen die vanwege een lichamelijke  beperking geen gebruik kunnen maken van de bus van Welzijn Bloemendaal. Via een telefonische intake beoordeelt een beroepskracht van Welzijn Bloemendaal of u in aanmerking komt en bespreekt welke dag en tijd het beste uitkomt.
  1. Op vaste tijden boodschappen doen met de bus van Welzijn Bloemendaal:
    Op maandagochtend van 10.00-11.00 uur rijdt de bus naar een supermarkt in de omgeving.  Samen met andere inwoners van Bloemendaal gaat u boodschappen doen. De bus haalt u op aan huis en na een winkeltijd van +/-  1 uur wordt u thuis gebracht en worden desgewenst de boodschappen naar binnen gebracht. Er is plaats voor max. 6 deelnemers. Indien er voldoende belangstelling is gaan wij ook vrijdagoch­tend van 10.30-11.30 uur de bus naar een supermarkt in de buurt laten rijden.

 

Kosten
De boodschappenservice en begeleiding zijn gratis! U betaalt alleen met de strippenkaart van ons vervoer voor de gereden zones.

De strippenkaart (€20,00 voor 10 ritten) kunt u aanvragen bij Welzijn Bloemendaal. Abonnees van WonenPlus krijgen 10% korting.

Aanvragen voor de boodschappenservice kunt u tot twee werkdagen van tevoren doen bij Welzijn Bloemendaal, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur op 023-5250366.