Veerkrachtig & verbindend!

Diensten

  • Jongerenwerk

Voor jongeren in de gemeente Bloemendaal, is er van alles te doen. Daar zorgen onze jongerenwerkers Natascha Essing en Nicole Honingh wel voor. Ben je 10 jaar of ouder, maar nog geen 18, dan ben je van harte welkom in The Spot in Bennebroek. Ook zijn er leuke workshops zoals beatmixen, beatboxing of sushi maken.

Voor advies en informatie kun je ook bij het Jongerenwerk terecht. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) staat één keer per maand voor je klaar in de drie scholen voor voortgezet onderwijs in Bloemendaal. Je krijgt er allerlei informatie over belangrijke onderwerpen voor iemand van jouw leeftijd. Voor meer informatie over het jongerenwerk klik hier.

  • Ouderenadvies

Bent u 55 jaar of ouder en woont u zelfstandig? Dan bent u met al uw vragen van harte welkom bij onze ouderenadviseurs. Zij geven informatie en deskundig advies over vragen die samenhangen met het ouder worden. Ook bieden de ouderenadviseurs ondersteuning bij het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Lees verder op de pagina van het ouderenadvies.

  • Sociaal-culturele activiteiten

U kunt bij ons meedoen aan een breed en gevarieerd aanbod boordevol leuke, sportieve en boeiende activiteiten. Bijvoorbeeld aan yoga, gymnastiek, conditietraining, wandelen en fietsen. Maar ook bridge, aquarelleren, educatieve themabijeenkomsten en filmvoorstellingen staan op het programma. Daarnaast kunt u lekker en sfeervol eten tijdens onze maandelijkse Nova diners en aan de Open Eettafels in de vijf dorpskernen.

Alles over onze activiteiten leest u in onze digitale agenda. Hier kunt u bovendien direct voor de activiteiten inschrijven. Of kijk in onze jaarlijkse programmagids of de maandelijkse advertentie in uw huis-aan-huisblad.

  • Vervoer

Woont u in de gemeente Bloemendaal en kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan biedt Welzijn Bloemendaal u een uitstekend alternatief: onze vervoersdienst. Kundige en vriendelijke vrijwilligers geven persoonlijke service en rijden u comfortabel en op tijd naar uw bestemming!

De vervoersdienst van Welzijn Bloemendaal staat open voor inwoners van alle vijf kernen: Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang. Ons vervoer bestaat uit twee onderdelen: Vervoer op maat en het busvervoer. Lees verder op de pagina vervoer.

  • WonenPlus

Goed leven en wonen:  met WonenPlus heeft u het helemaal voor elkaar!

Als oudere of inwoner met een beperking makkelijk en zorgeloos wonen en leven?  WonenPlus Bloemendaal helpt u hierbij! Klussen in en rond uw huis, hulp in de huishouding , een pedicure aan huis, het onderhoud van uw tuin. Deze en vele andere diensten zitten in uw abonnement van WonenPlus. Kortom redenen genoeg om abonnee te worden. Met WonenPlus zorgt u dat u lang en prettig thuis kan wonen.  Zie voor meer informatie de pagina WonenPlus.

  • Wmo-loketten

In onze Wmo-loketten in Bloemendaal, Bennebroek en Vogelenzang kunt u terecht voor vragen die te maken hebben met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

U krijgt bij het Wmo-loket informatie, advies en ondersteuning. Ook kunt u er allerlei voorzieningen aanvragen. Huishoudelijke hulp bijvoorbeeld, maar ook vervoer, hulpmiddelen en woningaanpassing. Andere voorzieningen die u kunt aanvragen: mantelzorgondersteuning, vrijwillige hulpdienst, bijzondere bijstand en een gehandicaptenparkeerplaats. Zie verder pagina Wmo-loket.