Veerkrachtig & verbindend!

Jongerenwerk

Voor jongeren in de gemeente Bloemendaal is er van alles te doen. Daar zorgen onze jongerenwerkers Natascha Essing, Lars Steeneken en Nicole Honingh wel voor. Jongerenwerk Bloemendaal heeft als doel de maatschappelijke participatie van jongeren te bevorderen en te vergroten. Tijdens gezellige en interessante activiteiten kun je als jongere van 10 tot 18 jaar terecht in een veilige omgeving waarin  alle ruimte is om te groeien, ontdekken, experimenteren en belangrijke vaardigheden opdoen waar je in de toekomst veel aan kunt hebben. Jongerenwerk Bloemendaal wil graag dat alle jongeren mee kunnen doen aan activiteiten en probeert de drempel daarom zo laag mogelijk te houden. De vaste activiteiten zijn daarom gratis, er is geen verplichting om elke week te komen en je krijgt geen te-laat-briefje bij ons.

Ben je 10 jaar of ouder, maar nog geen 18, dan ben je van harte welkom in The Spot in Bennebroek. Ook zijn er leuke workshops.

Voor advies en informatie kun je ook bij het Jongerenwerk terecht. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) staat één keer per maand voor je klaar in de drie scholen voor voortgezet onderwijs in Bloemendaal. Je krijgt er allerlei informatie over belangrijke onderwerpen voor iemand van jouw leeftijd.

Helaas gebeurt het ook weleens dat jongeren overlast veroorzaken. Daarbij probeert het jongerenwerk een brug te slaan tussen jongeren, en bijvoorbeeld de gemeente, politie en buurtbewoners, zodat er wederzijds begrip ontstaat en er gezocht kan worden naar een oplossing.

Naast deze vaste activiteiten worden er regelmatig verschillende  vakantieactiviteiten, cursussen en workshops georganiseerd.

Zie alle informatie voor jongeren op onze eigen pagina!