Educatief

ZOALS U INMIDDELS VAN ONS GEWEND BENT BIEDEN WIJ OOK DIT SEIZOEN WEER EEN BRIDGECURSUS AAN. NIEUW DIT SEIZOEN IS EEN CURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE, ENGELS OP VAKANTIE, AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN EN EEN OPFRISCURSUS VOOR DE OUDERE AUTOMOBILIST. LEES HIERONDER MEER OVER ONS EDUCATIEVE AANBOD

Opfriscursus voor de oudere automobilist
Welzijn Bloemendaal organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus voor de oudere automobilist. Deze opfriscursus bestaat uit een theoriemiddag en rijtest, deze is in uw eigen auto onder begeleiding van een erkende rijinstructeur van rijschool Fraukje. Uw rijbewijs staat niet ter discussie, het gaat om aandachtspunten op het gebied van uw rijvaardigheid. Tevens is tijdens deze cursus de gelegenheid voor het laten afnemen van een gehoortest verzorgd door Beter Horen. Klik hier om u aan te melden. 

Zo lang mogelijk, zo fit mogelijk
Wie wil er nu niet zo gezond mogelijk ouder worden!  Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen. In deze informatiebijeenkomst wordt u een tipje van de sluier opgelicht over de volgende onderwerpen die er aan bijdragen om zo lang mogelijk zo fit mogelijk te blijven:
–  voeding door diëtist Marieke van Kampen, voedingszorg voor senioren, Hillegom
–  beweging door fysiotherapeut Gerard Beukers, GGZ inGeest, Bennebroek
– medicatie door Bennebroekse apotheek
Klik hier om u aan te melden. 

Autobiografisch schrijven
In de cursus autobiografisch schrijven gaan we vier keer schrijven over leuke herinneringen uit ons leven: de tijd van kind, jongere, puber en jong volwassene. Door het schrijven komen herinneringen van vroeger vanzelf weer naar boven, hetgeen heel inspirerend is. De mogelijkheid wordt geboden om je verhaal voor te lezen aan elkaar en laat je beseffen dat ieders verhaal de moeite waard is. Je hoeft geen voorkennis te hebben, juist het doen en ervaren is leuk. Laat je verrassen! Klik hier om u aan te melden. 

Minder piekeren
Ziet u vaak beren op de weg? Bent u kampioen in piekeren? Denkt u vaak dit lukt mij nooit? Veel problemen zoals niet lekker in je vel zitten, somber voelen, stress en piekeren hebben te maken met niet-helpende manieren van denken. In samenwerking met Prezens bieden wij 5 bijeenkomsten aan. Klik hier om u aan te melden. 

Parli Ialiano? Opfriscursus Italiaans
In deze cursus met basiskennis Italiaans staat communicatie centraal! Onze docente Valentina Spinelli, een geboren en getogen Italiaanse, behandelt de grammatica op een speelse manier en schenkt veel aandacht aan de praktische toepassing van het Italiaans. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus Frans middels jaren 60 Chansons
Verbeter uw Franse kennis en ontdek via de 20 beste originele chansons van Jacques Brel en Serge Gainsbourg de Franse jaren 60. Twee stripverhalen vertellen u alles over hun levens en carrières. Daarnaast breidt u uw kennis van de Franse taal uit met behulp van diverse vocabulaire- en grammatica oefeningen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en de cultuur van de jaren 60 in Frankrijk. Kortom: een originele manier om uw Frans te verbeteren o.l.v. 1e graadbevoegd docent Frans. Instapniveau: A2 vereist (gevorderde beginners). Klik hier om u aan te melden. 

Cursus Engels op vakantie
Gaat u regelmatig op vakantie naar Engels sprekende landen? Wilt u daar met de locals kunnen communiceren? Wilt u in staat zijn om eten te bestellen, winkelen, de weg vragen, iets vragen bij de receptie van het hotel? Dan is deze cursus perfect voor u. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus iPad voor beginners
Meer en meer mensen ontdekken de kracht van de iPad. U leert op eenvoudige wijze hoe u de iPad kunt gebruiken. Hoe maak ik een internetverbinding? Hoe gebruik ik de agenda, e-mail en hoe installeer ik nieuwe apps? U kunt alleen meedoen als u in het bezit bent van een iPad (geen andere tablet). Klik hier om u aan te melden. 

Fotograferen met je tablet, smartphone en digitale camera
Je leert hoe je prachtige portretten maakt en hoe je een landschap het mooist kan fotograferen. Je leert hoe je de kleur en de helderheid van je foto kan sturen. We werken met bewegingsonscherpte en het scherpstelsysteem. We bespreken de afdrukken van de foto via de fotowinkel of website. We kijken naar software en apps om de mogelijkheden van je computer, smartphone en tablet verder uit te breiden en je foto’s te bewerken, archiveren en delen met anderen. We oefenen verschillende technieken/resultaten en compositie, sfeer en inhoud. Klik hier om u aan te melden. 

Bridgecursus voor beginners
Bridge is een leuke, spannende en gezellige denksport die de hersenen traint en uw sociale netwerk vergroot. Iedereen kan het leren als het goed wordt uitgelegd, alleen gezond verstand is nodig. In deze cursus worden de basisregels geleerd. U ontdekt dan of u bridgen leuk vindt. De uitleg gaat spelenderwijs in een rustig tempo en wordt gegeven door een gediplomeerd docent. Bridge speelt u met een partner maar ook zonder partner bent u van harte welkom. Voor degenen die de smaak te pakken krijgen organiseren wij in het najaar van 2019 een vervolgcursus. Klik hier om u aan te melden. 

Het afscheid en de nabestaanden
Als iemand die u lief is overlijdt, moet er in een korte tijd zeer veel worden geregeld. Dan is het prettig om al een en ander vastgelegd te zien in het nabestaandendossier. Ouderenadviseur Ria van Bakel-Nieters en uitvaartverzorgster Jessica IJzer informeren u over allerlei organisatorische, juridische en praktische zaken. Daarbij staan liefde en respect voorop als het om een afscheid gaat. U krijgt na afloop het nabestaandendossier. Klik hier om u aan te melden. 

Leeskringen
Houdt u ook zo van lezen? De leeskringen de boekensteun en het leenstelsel komen eens in de 6 weken samen. U praat met andere Bloemendalers over een boeiend boek dat u hebt gelezen. Klik hier om u aan te melden. 

Zwerfboeken
U kunt uw eigen gelezen boeken inleveren, andere boeken uit de kast meenemen of ruilen. Aan u de keus en het is helemaal gratis! De zwerfboekenkasten staan in Bloemendaal,  Vogelenzang en sinds kort ook in  Bennebroek:

WELZIJN BLOEMENDAAL: Noord, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
BOEKENSPOT IN DE PARADIJSVOGEL: Henk Lensenlaan 1, Vogelenzang DE VOGHELSANCK: Teylingerweg 75, Vogelenzang (ma-wo-do open)
BUURTTUIN BENNEBROEK: Kerklaan 6, Bennebroek