Veerkrachtig & verbindend!

Educatief

Italiaanse opfriscursus
In deze cursus met basiskennis Italiaans staat communicatie centraal. Er zal in een ongedwongen sfeer gecommuniceerd worden om zo uw Italiaans te oefenen en op te frissen. Onze docente Valentina Spinelli, een geboren en getogen Italiaanse, behandelt de grammatica op een speelse manier en schenkt veel aandacht aan de praktische toepassing van het Italiaans. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus Spaanse conversatie
Het doel van deze cursus is om meer vaardigheid in het Spaans te krijgen. We behandelen elke week een ander thema met bijpassende oefeningen van verschillende plaatsen in Spanje. U krijgt huiswerk mee om thuis te oefenen. Na de cursus zal het spreken en lezen u beter afgaan. Samenvattend: Vamos a hablar y prácticar el espanol muy bien! Klik hier om u aan te melden. 

Franse vakantiecursus
Met het tekst-/werkboek “Frans à la carte” maakt u op ontspannen wijze kennis met de Franse taal. De leerstof is eenvoudig en praktisch; uitgebreide grammatica is achterwege gelaten, de nadruk ligt op de woordenschat en de communicatie, zodat het geleerde meteen toegepast kan worden via eenvoudige en praktijkgerichte opdrachten. Geschikt voor beginners en gevordere beginners. Met online mp3’s oefent u uw uitspraak en luistervaardigheid. U leert alles wat u nodig heeft om u verstaanbaar te maken in het Frans onder leiding van een eerstegraads-bevoegd docente Frans met de Franse en Nederlandse nationaliteit. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus iPad voor beginners
Meer en meer mensen ontdekken de kracht van de iPad. U leert op eenvoudige wijze hoe u de iPad kunt gebruiken. Hoe maak ik een internetverbinding? Hoe gebruik ik de agenda, e-mail en hoe installeer ik nieuwe apps? U kunt alleen meedoen als u in het bezit bent van een iPad (geen andere tablet). Zorg dat deze is opgeladen. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus tablet voor beginners
Meer plezier van uw Android tablet. Met een tablet kun je ongeveer alles doen wat je ook met een computer zou kunnen doen. Bijv. muziek luisteren, e-mails maken/ontvangen, tv kijken, een routeplanner zoeken op internet en vele andere mogelijkheden. In deze cursus leert u de basisbeginselen van het omgaan met uw tablet. Deze cursus is geschikt voor gebruikers van een android tablet (bijv. Samsung, LG, Huawei). U werkt met uw eigen tablet, zorg dat deze is opgeladen. Klik hier om u aan te melden. 

Het afscheid en de nabestaanden
Als iemand die u lief is overlijdt, moet er in een korte tijd zeer veel worden geregeld. Dan is het prettig om al één en ander vastgelegd te zien in het nabestaandendossier. Ouderenadviseur Ria van Bakel-Nieters en uitvaartverzorgster Jessica IJzer informeren u over allerlei organisatorische, juridische en praktische zaken. Daarbij staan liefde en respect voorop als het om een afscheid gaat. U krijgt na afloop het nabestaandendossier. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus positief zelfbeeld
In samenwerking met Prezens bieden wij u deze cursus aan. Als het beeld van uzelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving moeilijk door. De vaste overtuiging niets waard te zijn, er niet bij te horen of niet gezien te worden kan uw persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten. Hoe kunt u leren om anders naar uzelf te kijken? Met behulp van theorie en opdrachten neemt een enthousiaste docent u in 5 bijeenkomsten mee op weg naar een meer positief en genuanceerd zelfbeeld, met als doel het versterken van uw eigenwaarde. De cursus is gebaseerd op het boek “negatief zelfbeeld” van Manja de Neef. Aanschaf van dit boek kan helpen de stof beter eigen te maken, maar is niet verplicht voor deelname aan de cursus. Klik hier om u aan te melden. 

Verhalentafel
Vindt u het leuk om verhalen over vroeger met anderen te delen? Samen herinneringen op te halen? Bij de Verhalentafel vertellen de deelnemers elkaar verhalen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad. Vaak nemen ze oude voorwerpen en/of foto’s mee. De verhalentafel wordt georganiseerd samen met de bibliotheek Zuid-Kennemerland en wordt begeleid door
Sybil van Dam die hier veel ervaring mee heeft. Klik hier om u aan te melden. 

Bridgecursus vervolg ruiten 5
Na de succesvolle bridgecursus voor beginners (Klaver 5) gaan we verder met de vervolgcursus Ruiten 5. De basisregels worden verder uitgediept en het biedsysteem wordt spelenderwijs uitgebreid. Plezier in het bridgen is het belangrijkste. Beperkte instroom is mogelijk mits u bekend bent met de basisregels van bridge. U kunt zich ook aanmelden zonder partner. Er wordt les gegeven met het boek “Leer Bridge met Berry Westra 5 deel 2” (verkrijgbaar bij de docent voor € 13,-). Klik hier om u aan te melden. 

Bridgecursus vervolg speellessen
Aansluitend aan de vervolgbridgecursus Ruiten 5 zijn er 8 speellessen, waarin de stof uit het boek “Leer Bridge met Berry Westra 5 deel 2” kort wordt herhaald en de stof geoefend wordt in “competitievorm”. U speelt dan met een partner tegen verschillende tegenstanders en de resultaten worden met elkaar vergeleken, zoals ook op een bridgeclub gebeurt. Ook als u de vervolgcursus niet in Bloemendaal heeft gevolgd maar wel elders, kunt u (beperkt) instromen. U kunt zich ook aanmelden zonder partner. Klik hier om u aan te melden. 

Leeskringen
Houdt u ook zo van lezen? De leeskringen de boekensteun en het leenstelsel komen eens in de 6 weken samen. U praat met andere Bloemendalers over een boeiend boek dat u hebt gelezen. Klik hier om u aan te melden. 

Zwerfboeken
U kunt uw eigen gelezen boeken inleveren, andere boeken uit de kast meenemen of ruilen. Aan u de keus en het is helemaal gratis! De zwerfboekenkasten staan in Bloemendaal,  Vogelenzang en sinds kort ook in  Bennebroek:

Welzijn Bloemendaal: Noord, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Boekenspot in de Paradijsvogel: Henk Lensenlaan 1, Vogelenzang
De Voghelsanck: Teylingerweg 75, Vogelenzang (ma-wo-do open)
Buurttuin Bennebroek: Kerklaan 6, Bennebroek