Veerkrachtig & verbindend!

Educatief

ZOALS U INMIDDELS VAN ONS GEWEND BENT BIEDEN WIJ OOK DIT SEIZOEN WEER EEN BRIDGECURSUS AAN. NIEUW DIT SEIZOEN IS EEN CURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE, ENGELS OP VAKANTIE, AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN EN EEN OPFRISCURSUS VOOR DE OUDERE AUTOMOBILIST. LEES HIERONDER MEER OVER ONS EDUCATIEVE AANBOD

Opfriscursus voor de oudere automobilist
Welzijn Bloemendaal organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus voor de oudere automobilist. Deze opfriscursus bestaat uit een theoriemiddag en rijtest, deze is in uw eigen auto onder begeleiding van een erkende rijinstructeur van rijschool Fraukje. Uw rijbewijs staat niet ter discussie, het gaat om aandachtspunten op het gebied van uw rijvaardigheid. Tevens is tijdens deze cursus de gelegenheid voor het laten afnemen van een gehoortest verzorgd door Beter Horen. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus Frans middels jaren 60 Chansons
Verbeter uw Franse kennis en ontdek via de 20 beste originele chansons van Jacques Brel en Serge Gainsbourg de Franse jaren 60. Twee stripverhalen vertellen u alles over hun levens en carrières. Daarnaast breidt u uw kennis van de Franse taal uit met behulp van diverse vocabulaire- en grammatica oefeningen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en de cultuur van de jaren 60 in Frankrijk. Kortom: een originele manier om uw Frans te verbeteren o.l.v. 1e graadbevoegd docent Frans. Instapniveau: A2 vereist (gevorderde beginners). Klik hier om u aan te melden. 

Cursus Engels op vakantie
Gaat u regelmatig op vakantie naar Engels sprekende landen? Wilt u daar met de locals kunnen communiceren? Wilt u in staat zijn om eten te bestellen, winkelen, de weg vragen, iets vragen bij de receptie van het hotel? Dan is deze cursus perfect voor u. Klik hier om u aan te melden. 

Cursus iPad voor beginners
Meer en meer mensen ontdekken de kracht van de iPad. U leert op eenvoudige wijze hoe u de iPad kunt gebruiken. Hoe maak ik een internetverbinding? Hoe gebruik ik de agenda, e-mail en hoe installeer ik nieuwe apps? U kunt alleen meedoen als u in het bezit bent van een iPad (geen andere tablet). Klik hier om u aan te melden. 

Bridgecursus voor beginners
Bridge is een leuke, spannende en gezellige denksport die de hersenen traint en uw sociale netwerk vergroot. Iedereen kan het leren als het goed wordt uitgelegd, alleen gezond verstand is nodig. In deze cursus worden de basisregels geleerd. U ontdekt dan of u bridgen leuk vindt. De uitleg gaat spelenderwijs in een rustig tempo en wordt gegeven door een gediplomeerd docent. Bridge speelt u met een partner maar ook zonder partner bent u van harte welkom. Voor degenen die de smaak te pakken krijgen organiseren wij in het najaar van 2019 een vervolgcursus. Klik hier om u aan te melden. 

Het afscheid en de nabestaanden
Als iemand die u lief is overlijdt, moet er in een korte tijd zeer veel worden geregeld. Dan is het prettig om al een en ander vastgelegd te zien in het nabestaandendossier. Ouderenadviseur Ria van Bakel-Nieters en uitvaartverzorgster Jessica IJzer informeren u over allerlei organisatorische, juridische en praktische zaken. Daarbij staan liefde en respect voorop als het om een afscheid gaat. U krijgt na afloop het nabestaandendossier. Klik hier om u aan te melden. 

Leeskringen
Houdt u ook zo van lezen? De leeskringen de boekensteun en het leenstelsel komen eens in de 6 weken samen. U praat met andere Bloemendalers over een boeiend boek dat u hebt gelezen. Klik hier om u aan te melden. 

Zwerfboeken
U kunt uw eigen gelezen boeken inleveren, andere boeken uit de kast meenemen of ruilen. Aan u de keus en het is helemaal gratis! De zwerfboekenkasten staan in Bloemendaal,  Vogelenzang en sinds kort ook in  Bennebroek:

WELZIJN BLOEMENDAAL: Noord, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
BOEKENSPOT IN DE PARADIJSVOGEL: Henk Lensenlaan 1, Vogelenzang DE VOGHELSANCK: Teylingerweg 75, Vogelenzang (ma-wo-do open)
BUURTTUIN BENNEBROEK: Kerklaan 6, Bennebroek