Veerkrachtig & verbindend!

Creatief

Breien & haken
Ontspannen breien en haken en ook nog eens voor een goed doel! Loop een keer binnen bij onze gezellige brei- en haakclub of klik hier om u aan te melden voor Bloemendaal.
Klik hier om u aan te melden voor Bennebroek.

Bloemendaal
Wanneer: elke maandag 14.00-16.00 uur
Kosten: € 1,50 incl. koffie/thee

Bennebroek
Wanneer: 1e en 3e maandag vd maand. (oktober 2018 t/m april 2019)
Kosten: € 1,50 incl. koffie/thee

Handwerkcafé
Vindt u het ook gezellig om samen met anderen te handwerken? Kom dan naar het handwerkcafé en neem uw eigen project mee. Er wordt tijdens
het handwerkcafé geen les gegeven maar samen handwerken is leuker dan alleen en er kan tijdens het handwerken gezellig een praatje worden gemaakt. Iedereen van jong tot oud is welkom. Klik hier om u aan te melden.

Kleding maken
In deze cursus kunt u instromen als beginner of als gevorderde deelnemer en in eigen tempo een mooi kledingstuk maken. U heeft ruim de tijd allerlei technieken aan te leren zoals het lezen van patronen, aanzetten van mouwen of het inzetten van een rits. Klik hier om u aan te melden voor de dinsdagavond.

Botanisch schilderen
Bent u een liefhebber van bloemen en planten en hebt u deze altijd al eens willen vastleggen op papier of doek? In deze cursus leert u stapsgewijs een bloem of plant met haar specifieke kenmerken weer te geven. We beginnen met een tekening waarna we vervolgens zo natuurgetrouw mogelijk de plant en haar bloeiwijze schilderen. Er wordt gewerkt met levend materiaal en
de techniek om zo realistisch mogelijk te werken staat in deze cursus centraal. Klik hier om u aan te melden.

Academisch tekenen en schilderen: landschap, stilleven en de menselijke vorm
Natasja Rietdijk, geschoold aan de klassieke Wackers Academie, reikt u hulpmiddelen aan om een realistisch werkstuk te maken waarin uw eigen stijl optimaal tot uitdrukking komt. U leert bewust om te gaan met o.a. compositie, perspectief, harde en zachte lijnen en het gebruik van warme en koude kleuren. U kunt werken met houtskool, pastelkrijt, acryl- of aquarelverf, op papier
of doek. In verband met de grote belangstelling in vorig seizoen bieden we deze cursus 2 keer aan. Klik hier om u aan te melden voor de woensdagochtend. Klik hier om u aan te melden voor de donderdagavond.

Portret en model tekenen en schilderen
Natasja Rietdijk geeft aanwijzingen bij het maken van een goede modelschets en een gelijkend portret. Er wordt aandacht besteed aan restvorm, plasticiteit, kleurgebruik en gebruik van het vlak.
U kunt werken met houtskool, pastelkrijt, acrylof aquarelverf, op papier of doek. In verband met de grote belangstelling in vorig seizoen bieden we deze cursus 2 keer aan. Klik hier om u aan te melden voor de woensdagochtend. Klik hier om u aan te melden voor donderdagavond.

Collage maken
Wist u dat je van reclamefolders, oude kranten en tijdschriften de mooiste collages kunt maken? Leer en ervaar het zelf tijdens onze workshop van 2 lessen. Een collage is een schilderij gemaakt van stukjes papier. Om aan deze workshop mee te doen heeft u geen ervaring nodig. Klik hier om u aan te melden.

Tekenen en schilderen op locatie
Bij het tekenen en schilderen op locatie trekken we erop uit in de omgeving van Bloemendaal met een schetsboek of veldezel. Onderwerpen zijn architectuur,
een tuin of park, een terrasje, een perron met wachtende mensen, een uitzicht of doorkijkje uit het lokaal. Geschikte kleding en een thermoskan met thee of koffie houden ons warm en bij slecht weer zoeken we een overdekte plek op. Klik hier om u aan te melden.