Veerkrachtig & verbindend!

HELP TIMMERDORP DOOR TE LATEN GAAN!

Er is een kans dat Timmerdorp Bloemendaal dit jaar door kan gaan in de laatste week van de zomervakantie.

Hiervoor hebben we alle hulp nodig die we maar kunnen krijgen. Lees: ALLE hulp dus die we kunnen krijgen!

  • Sterke armen voor het verzamelen van de houten pallets en platen bij bedrijven en het stapelen in de containers op locatie
  • Sterke armen tijdens Timmerdorp met het opzetten en afbreken van o.a. de tenten en tussendoor alle voorkomende werkzaamheden
  • Sponsorbijdrage voor de transportkosten van de containers
  • Sponsorbijdrage voor de EHBO-ers op de eerste en laatste dag van het timmerdorp

Ken jij mensen die sterk genoeg zijn om met zware pallets te sjouwen en op een doordeweekse dag tussen 8:00 en 17:00 uur een dagdeel willen helpen? Of ken je mensen die ons op een (van de) andere manier(en) willen helpen? Zorg dat zij zich aanmelden zodat Timmerdorp dit jaar door kan gaan. Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe groter die kans er is.

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 juni door een mail te sturen naar nicole@welzijnbloemendaal.nl. Het verzamelen en stapelen van het hout zal plaatsvinden tussen 15 juni en 3 juli. Om net zoveel kinderen te kunnen laten timmeren als afgelopen jaren, zijn er twee containers met hout nodig.

Waarom is er precies dit jaar zoveel extra hulp nodig?

Timmerdorp Bloemendaal heeft de afgelopen jaren samengewerkt met de timmerdorpers van Welzijn Velsen. Zij besteedden weken aan het verzamelen van hout bij bedrijven en het stapelen in containers. Timmerdorp Velsen wordt normaal gesproken georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie. Na afloop zorgen hun vrijwilligers er voor dat de beste pallets en platen in aparte containers gaan voor Timmerdorp Bloemendaal. Deze containers worden dan tot het einde van de zomervakantie op een werf gestald, zodat wij alleen maar de transporteur hoeven te vragen om ze in de week van Timmerdorp Bloemendaal naar het timmerveld te verplaatsen. Hartstikke fijn om zo samen te mogen werken met Welzijn Velsen. Zo konden we de kosten delen voor het transport van het hout en het scheelde ons ontzettend veel tijd.

Vanwege de corona crisis is het Timmerdorp in Velsen helaas afgelast. Dat betekent dat wij geen gevulde containers met hout hebben om ons eigen Timmerdorp te organiseren en hogere transportkosten hebben als het Timmerdorp wel door kan gaan. Die kosten willen we zo min mogelijk in de prijs door hoeven berekenen, zodat alle kinderen mee kunnen doen.