Veerkrachtig & verbindend!

Lentefestival Bloemendaal voor jong en oud

Het bruist van cultuur in de Bloemendaalse dorpen. Daarom organiseren wij, samen met de gemeente en andere culturele ondernemers uit Bloemendaal, van 17 tot en met 19 mei 2019 de eerste editie van het Lentefestival Bloemendaal.  Welzijn Bloemendaal organiseert tijdens dit festival een aantal activiteiten, welke hieronder vermeld. Meer informatie over het lentefestival en het hele programma vindt u op www.bloemendaal.nl/lentefestival.

Zomeravondconcerten Club Classique

In de Pauwkerk in Bennebroek is het ’s avonds genieten van een zomeravondconcert van Club Classique met Jeannette van Schaik.

Datum: 18-05-19

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Pauwkerk, Binnenweg 67, Bennebroek

Uitgebreide informatie en kaartverkoop: www.pauwconcerten.nl

Vervolg na het festival:

vrijdag 24 mei: Fantasticus

vrijdag 21 juni: Ensemble Cordevento

vrijdag 19 juli: Ensemble Romanza

vrijdag 16 augustus: A Nocte Temporis

vrijdag 6 september: Concerto Foscari

Spaanse middag in Vogelenzang met Rodeostier en tapas leren maken!

Toegangsprijs: gratis

Datum: 18-05-19

Leeftijd: 10 t/m 18 jaar

Tijd:     Rodeostier: 14.00 t/m 17.00 uur &  tapas maken: 14.30 t/m 16.30 uur

Locatie: Henk Lensenlaan 2a, Vogelenzang (Dorpshuis)

Kom zaterdag 18 mei gezellig met je vrienden en vriendinnen naar het Dorpshuis in Vogelenzang om zo lang mogelijk op de rodeostier te blijven zitten en win een prijs! Dit mag je in 3 uur tijd, zo vaak als mogelijk proberen te doen. Je kan je ook opgeven om heerlijke tapas te leren maken en deze vervolgens lekker op te eten of mee naar huis te nemen. Voor het tapas maken moet je opgeven. Wacht daar niet te lang mee want er zijn maar 20 plekken beschikbaar. Opgeven kan bij jongerenwerker Natascha van Welzijn Bloemendaal via [email protected]

Historische film Het wonder van Bloemendaal

Toegangsprijs: gratis

Datum: 18-05-19

Leeftijd: 10 t/m 110 jaar

Tijd: 11.00 t/m 12.00 uur

Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal (Welzijn Bloemendaal)

Een film gemaakt door en voor Bloemendaalse kinderen en volwassenen over de stichting van de Dorpskerk in de 17e eeuw. Het gaat hierbij onder meer om de vermeende oneerlijkheid en het vertrek van de eerste dominee Lubberti. Was hij een beetje een schurk of had hij eigenlijk gelijk?

Kinderen gaan op verschillende locaties in en rond Bloemendaal op onderzoek naar dit verhaal.  Een film voor jong en oud met historische kostuums, allerlei leuke weetjes over de omgeving, dominee Ad van Nieuwpoort die de rol van dominee Lubberti vertolkt en een echte meester die meester Hercules speelt.

De film wordt vooraf gegaan met een boeiende inleiding door Joan Patijn over de historie. Vooraf reserveren kan door inschrijving voor de activiteit in het activiteitenoverzicht op www.welzijnbloemendaal.

Workshop Cubaanse Salsa

Toegangsprijs: gratis

Datum: 18-05-19

Leeftijd: 10 t/m 110 jaar

Tijd: 15.00 t/m 16.00 uur

Locatie: Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal (Welzijn Bloemendaal)

Dans de Salsa zoals in Cuba. Er is geen andere dans dan de Cubaanse Salsa waar je zo snel vrolijk van wordt. De Salsa (letterlijk: saus) is een vrolijke, levendige en energieke dans, die ontstaan is uit de Son en een mix van andere dansstijlen. De Cubaanse Salsa onderscheidt zich van de LA-stijl (Los Angeles) met name door het om elkaar heen dansen, de draaien en de vrolijke losheid. Je herkent de Salsamuziek aan de verschillende blaas- en slaginstrumenten, de bas èn de Cubaanse claves. De dansstappen van de Salsa zijn eenvoudig aan te leren. Zelf een keer proberen? Kom naar de workshop (alleen of samen) en maak kennis met de typische Cubaanse passie onder begeleiding van dansleraar Alberto. Alberto is professioneel opgeleid als docent en heeft, nadat hij de wereld over gereisd heeft met zijn dansgroep, in Nederland al meer dan 3000 mensen leren dansen. Kijk voor aanmelden in het activiteitenoverzicht op www.welzijnbloemendaal.