Ontmoetingscentrum De Voghelsanck

Ontmoetingscentrum De Voghelsanck, gelegen aan de Teylingerweg 75 in Vogelenzang is een plek voor dagbesteding voor deelnemers met geheugenproblemen. De deelnemers komen veelal uit de dorpskernen Vogelenzang en Bennebroek. Senioren en hun mantelzorgers kunnen bij dit centrum terecht voor informatie, ondersteuning en activiteiten.

Het team van beroepskrachten en vrijwilligers van De Voghelsanck richt zich op het welbevinden van de deelnemers. Ria van Bakel-Nieters, programmacoördinator van De Voghelsanck, vertelt: “Deze dagbesteding is voor mensen met een WLZ– of Wmo indicatie voor ‘begeleiding groep’. Een veilige omgeving, waar de deelnemer zich thuis voelt, staat bij ons hoog in het vaandel. De activiteiten zijn gericht op dagelijkse vaardigheden, reactivering, resocialisatie en op bewegen. Hierbij kan gedacht worden aan: wandelen, picknicken, gymnastiek, biljarten, schilderen, geheugentraining, muziek maken of samen de lunch maken. De Voghelsanck werkt samen met onder andere zorgboerderij Zebrazorg en basisschool De Paradijsvogel in Vogelenzang. Leerlingen van deze school lezen verhalen voor aan de senioren, er wordt samen gezongen of kinderen en senioren gaan samen bakken. Dit prikkelt zowel lichaam als geest, iets wat bij het ouder worden zo belangrijk is”.

De creatieve ruimte van De Voghelsanck kijkt uit op een prachtig stukje Vogelenzang met open velden met koeien, schapen, paarden en ganzen. De deelnemers zijn aan het schilderen. De één tekent een mangoboom, omdat dit hem doet denken aan zijn tijd toen hij op Curaçao woonde. Een ander tekent bloembollenvelden, omdat hij vroeger een bloembollenbedrijf had. Herinneringen en mooie verhalen vullen de zaal. Op de achtergrond klinkt Wim Sonneveld door de stereo. Sommige deelnemers neuriën vrolijk mee.

De Voghelsanck biedt ook ondersteuning aan de mantelzorgers van de deelnemers, zodat thuis een zo optimale situatie gecreëerd wordt voor zowel de mantelzorger als de deelnemer. Dankzij De Voghelsanck heeft de deelnemer een fijne dagbesteding en wordt de mantelzorger even ontlast.

Locatie en openingstijden
Het ontmoetingscentrum is drie dagen per week geopend: op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Teylingerweg 75
2114 ES  Vogelenzang

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Ria van Bakel-Nieters, ouderenadviseur bij Welzijn Bloemendaal: 023-5845300 (bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur) of met het ontmoetingscentrum De Voghelsanck: 023-8221899.

 

Hier kunt u onze folder inzien.

 

Wim en Sam mrt 2014