Veerkrachtig & verbindend!

Oppascursus Bloemendaal

Oppassen op jonge kinderen als bijbaantje, dat is vaak iets waar je zomaar in rolt. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Welzijn Bloemendaal organiseert gratis een oppascursus om jongeren bewust te maken van de grote verantwoording die oppassen met zich mee brengt.

Tijdens de cursus leer je o.a. over luiers verschonen, het vasthouden van een baby en wat te doen als kinderen niet kunnen slapen. In de lessen word ook aandacht besteed aan troosten, veiligheid, spelen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, eten, bedtijd en positief omgaan met kinderen. Maar ook wat je van ouders kunt verwachten en de ouders van jou. In de laatste les wordt aandacht besteed aan het promoten van jezelf als oppas.

Ter afsluiting ontvang je een echt oppasdiploma die je aan de ouders van je oppaskind(eren) kunt laten zien.

De cursus wordt in januari gegeven en is bedoeld voor jongeren van 11 – 15. We starten op woensdag 22 januari om 19.00 – 21.30 uur.

Bij aanmelding gaan we ervan uit dat je alle 4 de avonden aanwezig bent, t.w. 22/1, 29/1, 5/2, 11/2. Kun je niet alle avonden aanwezig zijn, dan kunnen we je helaas geen diploma uitreiken.

Opgeven kan door je aan te melden op de website. De cursus wordt gegeven in het gebouw van Welzijn Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 125 in Bloemendaal.