Veerkrachtig & verbindend!

Oppascursus Bloemendaal

Oppassen op jonge kinderen als bijbaantje, dat is vaak iets waar je zomaar in rolt. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Het jongerenwerk van Welzijn Bloemendaal organiseert een gratis oppascursus. Doel hiervan is jongeren bewust maken dat oppassen een grote verantwoording met zich mee brengt.

Tijdens de cursus leer je o.a. over luiers verschonen, het vasthouden van een baby en wat te doen als kinderen niet kunnen slapen. In de lessen word ook aandacht besteed aan troosten, veiligheid, spelen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, eten, bedtijd en positief omgaan met kinderen. Maar ook wat je van ouders kunt verwachten en de ouders van jou. In de laatste les wordt aandacht besteed aan het promoten van jezelf als oppas. Ter afsluiting ontvang je een echt oppasdiploma die je aan de ouders van je oppaskind(eren) kunt laten zien.

De cursus wordt in januari gegeven en is bedoeld voor middelbare scholieren. Dit keer wordt de cursus gegeven op een woensdagavonden van 19.00 – 20.30 uur in Bloemendaal.

Bij aanmelding gaan we ervan uit dat je alle 4 de avonden aanwezig bent i.v.m. het behalen van het diploma.

Aanmelden kan door je in te schrijven via de website. Zodra er meer bekend is, krijg je automatisch een mail.

Voor vragen kun je terecht: nicole@welzijnbloemendaal.nl of 06 57 93 75 70.