Veerkrachtig & verbindend!

TechniekHonk Vogelenzang – Pneumatiek/Hydrauliek

Vanaf donderdag 16 januari organiseert Welzijn Bloemendaal techniekactiviteiten in het jeugdhonk in Vogelenzang. Zij wil daarmee een rol spelen in het vergroten van de kans dat jongeren later kiezen voor een technisch beroep en daarmee hun arbeidsmarktpositie verbeteren.

Tijdens het TechniekHonk maken kinderen van groep 6, 7 en 8 op een laagdrempelige en regelmatige manier kennis met techniek. Ze leren van alles uit het vakgebied mechatronica; een combinatie van elektrotechniek, hydrauliek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek, besturingstechniek en nog veel meer. Eerst bouwen aan installaties en daarna zelf een ontwerp maken.

Het schooljaar wordt verdeeld in een aantal blokken van 5 lessen waarin specifiek aandacht wordt besteed aan een thema als:

  • Hydrauliek
  • Pneumatiek
  • Programmeren
  • Elektrotechniek
  • Werktuigbouw

Het TechniekHonk vindt plaats in het Jeugdhonk aan de Henk Lensenlaan 2b in Vogelenzang en wordt gegeven op donderdagen 16, 23, 30 januari en 6, 13 februari van 15:15 – 17:15 uur. De kosten bedragen €15 per blok van vijf lessen. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vooraf aanmelden is verplicht en kan door in te schrijven op de activiteit. Hiermee geeft u een machtiging af en gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van onze stichting.

De lessen in TechniekSpot en TechniekHonk wisselen elkaar af. Alle thema’s komen in beide jongerenruimtes aan bod.