Veerkrachtig & verbindend!

TIMMERDORP BLOEMENDAAL 2020

In de laatste week van de zomervakantie wordt er voor de vierde keer een Timmerdorp in Bloemendaal georganiseerd. Vier dagen lang gaan kinderen timmeren om een dorp van houten hutten te bouwen.

Er wordt gewerkt in kleine teams van +/- 4 deelnemers. Eventuele voorkeuren om met vrienden/vriendinnen in een team te zitten, kunnen worden doorgegeven.

De teams ontwerpen vooraf aan het bouwen een hut die er zo bijzonder en stevig mogelijk uitziet. Is het ontwerp klaar, dan kan er tussen 10:00 en 17:00 uur gebouwd worden. Tussendoor worden er activiteiten georganiseerd waar kinderen vrijwillig aan kunnen deelnemen. Het exacte programma hiervoor zal afhankelijk zijn van het weer.

Uit voorzorg zijn er op de dag van de bouwstart en de dag van het afbreken EHBO-ers aanwezig.

Een team van vrijwilligers loopt rond, helpt de kinderen met vragen over bouwen en houdt in de gaten of er veilig wordt gewerkt.

Hout en spijkers worden uitgedeeld op de dagen zelf. Het enige dat zelf meegebracht dient te worden is gereedschap, zoals een hamer, een zaag, een nijptang en een breekijzer. Zorg voor oude kleding en dichte schoenen met dikke zolen.

Alle kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar zijn welkom.

Het Timmerdorp is van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus. Kinderen kunnen zich alleen aanmelden als zij er alle vier de dagen bij zijn en hun team op hen kan rekenen.

Tijdens de bouwdagen krijgen alleen de teams toegang tot het terrein. Iedereen die wil komen kijken, kan dat op eigen risico doen op donderdag 13 augustus van 16:00 – 19:00 uur.

Het opruimen gebeurt samen met de deelnemers, vrijwilligers en behulpzame ouders op vrijdag 14 augustus vanaf 10:00 uur. Hoe meer hulp er die dag is om het hele terrein schoon en opgeruimd op te leveren, hoe eerder de kinderen klaar zijn en naar huis kunnen.

Locatie is het openbare terrein bij de rotonde Zomerzorgerlaan/Brederodelaan in Bloemendaal.

Dit jaar kunnen 60 deelnemers zich inschrijven. Snel aanmelden als je kind verzekerd wil zijn van deelname is dan ook aan te raden. Deelname kost €40 voor het gehele Timmerdorp en dit bedrag wordt bij aanmelding voor de activiteit automatisch geïncasseerd. Zodra het geld voor de inschrijving bij ons binnen is, is je kind definitief voor de activiteit ingeschreven. Op deze activiteit zijn de algemene voorwaarden van het jongerenwerk van toepassing.

Aanmelden kan via de link bij de activiteit op www.welzijnbloemendaal.nl. Kies bij het aanmelden voor de optie ‘incasso’. Je geeft hierbij tevens een machtiging af voor een borg van €25. Deze borg wordt alléén geïncasseerd na afloop van het Timmerdorp als je kind niet aanwezig is bij het opruimen.

Mocht inschrijven via de website niet lukken, dan kun je een mail sturen naar nicole@welzijnbloemendaal.nl met de (achter-)naam van je kind, adres, geboortedatum en een telefoonnummer van (één van) de ouder(s)/verzorger(s).

Deelname aan Timmerdorp Bloemendaal is geheel voor eigen risico. Welzijn Bloemendaal kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade aan kleding of goederen of letsel.

Wil je helpen als vrijwilliger? Mail dan nicole@welzijnbloemendaal.nl of bel 0657 937570.

Sponsoren graag! We willen graag de vrijwilligers van hapjes en drankjes voorzien. Maar ook sponsoring in de vorm van een financiële bijdrage om de EHBO en het transport van het hout te betalen zijn welkom.