Veerkrachtig & verbindend!

Vrijwilligers hulp in corona tijd

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in de supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

Help een bewoner in Bloemendaal
Wil je je graag inzetten voor mede-Bloemendalers? Stuur ons dan een bericht via info@welzijnbloemendaal.nl of bel ons op 023-5250366 (9.00 – 12.00 uur).

Je kunt je ook inschrijven om bij andere (zorg)organisaties in Bloemendaal aan de slag te gaan. Kijk hier voor een overzicht van hulpvragen bij jou in de buurt.

Vraag om coronahulp
Ook mensen die juist hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten, een klusje of iets anders, kunnen met ons contact opnemen via 023-5250366 (9.00 – 12.00 uur) of per mail: info@welzijnbloemendaal.nl.

Mocht je bij een organisatie werken waar bijvoorbeeld de dagbestedingsactiviteiten stilliggen vanwege corona of waar andere hulp van vrijwilligers welkom is, stel dan je vraag via deze link. Zo helpen we elkaar veilig, snel en gemakkelijk. Durf te vragen!

Kijk hier de oproep van wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn

Vrijwilligerswerk en corona
Natuurlijk zijn we blij dat je anderen wilt helpen in deze coronacrisis. Maar het blijft natuurlijk wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen van het RIVM houdt:

· Was je handen regelmatig (lees hier hoe en wanneer)

· Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog

· Gebruik papieren zakdoekjes

· Geen handen schudden

· Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

· Houd 1,5 meter afstand van elkaar

Waar kun je terecht met vragen? Op de website van de gemeente Bloemendaal staat een pagina waar je terechtkunt met vragen. Klik hier.