Spring naar content

Fietsvrijwilligers gezocht voor beginnende fietsers

Graag iemand leren fietsen? Welzijn Bloemendaal is op zoek naar fietsvrijwilligers die het leuk vinden om aan de hand van een stappenplan individuele fietslessen te verzorgen voor nieuwe Nederlanders.

Je bepaalt zelf wanneer je dat wilt doen! Na je aanmelding als fietsvrijwilliger volgt een intake waarin jij aangeeft wanneer je beschikbaar bent. Welzijn Bloemendaal zoekt dan naar een match met een cursist. Is die match er? Dan wordt er in verband met continuïteit in het volgen van de lessen van je verwacht dat je 10 fietslessen van een uur geeft op wekelijkse basis. Je spreekt zelf met de cursist af wanneer dat is. Hoeveel vrijwilligerswerk je doet, is dus afhankelijk van hoeveel matches je graag zelf wilt en hoe vaak er matches zijn.

Afhankelijk van de woonplaats van de cursist vinden de lessen plaats in de omgeving van Welzijn Bloemendaal in Bennebroek of in Bloemendaal.

Heb jij mensen in je omgeving die hieraan deel willen nemen als fietsvrijwilliger? Of heb je zelf interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar monique@welzijnbloemendaal.nl of bel of app 0612 77 2698. Meer informatie over de activiteit op www.welzijnbloemendaal.nl.

Zowel asielzoekers als expats en andere migranten, zijn vaak niet met fietsen grootgebracht. Door hen te leren fietsen zorg je dat ze beter kunnen inburgeren, je vergroot hun actieradius en je helpt ze zelfstandiger te worden!

De lesmethode gebruikt een makkelijk stappenplan van de Fietsersbond om iemand te leren fietsen en is voorzien van duidelijke uitleg in een filmpje. In de methode is ook verkeersles opgenomen.