Spring naar content

Odensehuis Overveen

Het Odensehuis Overveen is een plek voor iedereen in Bloemendaal met beginnende dementie en/of geheugenklachten, hun naasten en buurtbewoners. De één voelt zich er thuis als in ‘een warm bad’ de ander noemt het ‘een sociëteit’, maar iedereen heeft na afloop een gezellige middag gehad met mensen die elkaar zien staan, met aandacht voor wat wél kan. 

Maandag en donderdag van 12.30 – 16.00 uur bij Buurtvereniging Overveen, Vrijburglaan 17, Overveen
Een prachtige plek omgeven door scholen, wat altijd wel reuring van kinderen geeft, ook op de sportvelden. Er is een jeu de boules-baan, op een zomerse dag genieten we van de schaduw van de buurtboomgaard en we maken gebruik van de moestuin.  

Ontmoeting, ontspanning, informatie en inspiratie

We organiseren eerst een gezamenlijke lunch en daarna kunt u deelnemen aan een activiteit. Het programma wordt voor en door deelnemers samengesteld. Elk mens heeft zijn eigen talenten en interesses, die delen we met elkaar en we nodigen ook gastsprekers uit. Af en toe maken een aantal deelnemers samen muziek, op de locatie staat een piano! We lezen samen poëzie, of literatuur maar ook beweging staat geregeld op het programma.

De keuze is aan u: meedoen aan een activiteit mag altijd, maar is nooit verplicht. Soms kan het heerlijk zijn om even rustig in een luie stoel naar de anderen te kijken. Toch zult u merken dat u energie krijgt van de mensen om u heen. Meer rust in uw hoofd, omdat we hier echt naar elkaar luisteren en iedereen mag zijn wie hij is. Weer wat opgelucht omdat u even heeft kunnen spuien, weer vrolijk omdat u uw eigen talenten opnieuw zag.  

Het programma van juni 2024 ziet u door hier te klikken.

Via een machtiging rekenen we € 6,- per middag voor de lunch (€ 4,-) en voor de activiteit (€ 2,-).  

Wilt u ook eens een middag naar het Odensehuis? Of heeft u vragen, of wilt u als mantelzorger wat informatie? Een keertje komen kijken kan altijd, maar graag even in overleg.  Neem contact op met Maaike Slierings, coördinator Odensehuis Overveen op 06-12450935 of maaike@welzijnbloemendaal.nl.  

Of met Welzijn Bloemendaal via e-mail info@welzijnbloemendaal.nl, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur op 023-525 03 66. 

Het Odensehuis Overveen is onderdeel van Welzijn Bloemendaal en is aangesloten bij het Landelijk Platform Odensehuizen.