Veerkrachtig & verbindend!

Odensehuis Overveen

Het Odensehuis Overveen is een plek voor iedereen in Bloemendaal met beginnende dementie en/of geheugenklachten, hun naasten en buurtbewoners. De één voelt zich er thuis als in ‘een warm bad’ de ander noemt het ‘een sociëteit’, maar iedereen heeft na afloop een gezellige middag gehad met mensen die elkaar zien staan, met aandacht voor wat wél kan.

In gebouw Tinholt, van Buurtvereniging Overveen, aan de Vrijburglaan 17, is het Odensehuis een heerlijke plek voor ontmoeting en ontspanning. Omgeven door twee scholen en een naschoolse opvang is er altijd wel reuring van kinderen, ook op de sportvelden. We kunnen gebruik maken van een jeu de boules-baan, er is een buurtboomgaard en een moestuin.

Iedere maandagmiddag van 12.30 – 16.00 uur organiseren we eerst een gezamenlijke lunch en daarna kunt u deelnemen aan een activiteit, luisteren naar een lezing of naar elkaar, talenten delen en/of leren van de elkaars ervaringen. Of gewoon even helemaal niets. (We vragen een bijdrage voor de lunch (€4,-) en voor de activiteit (€2,-).

Vanaf 1 oktober gaan we ook op de donderdagmiddag open. Vanaf 13.30 – helaas zonder lunch dus – kunnen we tot 16.30 van de ruimte gebruik maken. Vooralsnog alleen om de week oftewel de even weken. Dit is een beetje lastig wellicht, maar de andere dagen zijn er cursussen van Buurtvereniging Overveen.

Ontmoeting, ontspanning, informatie en inspiratie.
Het programma wordt voor en door deelnemers samengesteld. Elk mens heeft zijn eigen talenten en interesses, die delen we met elkaar en we nodigen ook gastsprekers uit. Af en toe maken een aantal deelnemers samen muziek, we hebben een mooie piano staan! We hebben een kunstenares in ons midden die soms lesgeeft, lezen samen poëzie, of literatuur maar ook beweging staat geregeld op het programma. De keuze is aan u: meedoen aan een activiteit mag altijd, maar is nooit verplicht. Soms kan het heerlijk zijn om even rustig in een luie stoel naar de anderen te kijken. Toch zult u merken dat u energie krijgt van de mensen om u heen. Meer rust in uw hoofd, omdat we hier echt naar elkaar luisteren en iedereen mag zijn wie hij is. Weer wat opgelucht omdat u even heeft kunnen spuien, weer vrolijk omdat u uw eigen talenten opnieuw zag.

Via deze link ziet u het programma voor de aankomende tijd.

Wilt u ook eens een middag naar het Odensehuis? Of heeft u vragen, of wilt u als mantelzorger wat informatie? Neem contact op met Maaike Slierings, coördinator Odensehuis Overveen op 06-12450935 of maaike@welzijnbloemendaal.nl.

Of met Welzijn Bloemendaal via e-mail info@welzijnbloemendaal.nl, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur op 023-525 03 66.

Let op! Normaal gesproken is het Odensehuis een inloophuis, maar met de huidige 1,5 m beperking kunnen we voorlopig deelnemers alleen op uitnodiging laten komen. We houden rekening met de maatregelen van het RIVM. Aanmelden kan altijd en voor vragen kunt u ook altijd terecht.

Het Odensehuis Overveen is onderdeel van Welzijn Bloemendaal en is aangesloten bij het Landelijk Platform Odensehuizen.

 

Wenskaarten Odensehuis

In deze tijd van ‘contact op afstand’ blijken we gelukkig al vaak aan elkaar te denken. Na contact met ouderen van het Odensehuis Overveen, maar ook daarbuiten werd duidelijk dat iedereen blij is met steun en aandacht, maar ook graag daarvoor wil bedanken. Eva Jorritsma (keramist en beeldhouwer, 88 jaar en deelnemer van het Odensehuis Overveen) stuurde ons bijvoorbeeld een zelf getekend bedankkaartje voor de bloemen en die vonden we zo leuk dat we haar gevraagd hebben er meer te maken. Die hebben we laten drukken en de kaarten hieronder zijn het resultaat!
Voor € 7,50 heb je een set van 5 kaarten incl. envelop welke je kan versturen naar een kwetsbaar iemand in de buurt die niet zomaar naar buiten kan.

De kaarten zijn te bestellen via een mail naar maaike@welzijnbloemendaal.nl, vermeld het aantal setjes dat je wilt bestellen en je naam en adres. Ter bevestiging krijg je een mail met het rekeningnummer van Welzijn Bloemendaal om zo de kosten te voldoen.
De opbrengst is om de kosten te dekken, de rest komt ten goede aan acties voor de deelnemers van het Odensehuis Overveen.