Veerkrachtig & verbindend!

Ontmoeting

Ontmoetingsgroep Bloemenstroom
Ontmoetingsgroep Bloemenstroom is er voor ouderen in Bloemendaal! Een plek voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn èn voor hun familie en vrienden. We ondernemen samen van alles, zodat iedereen zo lang en prettig mogelijk thuis kan blijven wonen. Bij de Ontmoetingsgroep lopen zorg en welzijn als vanzelfsprekend in elkaar over. Kwaliteit van leven staat voorop en deelnemers worden beschouwd als waardevol om wie zij zijn.

Bij de Ontmoetingsgroep gaan we ‘anders’ om met kwetsbaarheid en vergeetachtigheid. We doen het samen: met de deelnemers, professionals, familie, vrijwilligers en stagiaires creëren we een vrolijke en actieve sfeer en kijken we vooral naar wat er nog wel kan.

Bij de Ontmoetingsgroep hoeft niets en kan bijna alles. Het is een unieke kans, geen ‘eindstation’ zoals regelmatig gedacht wordt. We zeggen vaak: “Doe alsof u thuis bent”. U mag altijd uzelf zijn en u telt nog steeds helemaal mee. Het is de veilige haven waar u uw (mogelijke) verwarring en zorgen even kunt vergeten. Daarnaast staan bewegen en ‘het in beweging zijn’ hoog in het vaandel.

Bloemenstroom is een samenwerking tussen Welzijn Bloemendaal en Zorgbalans.

Locatie en openingstijden
De Bloemenstroom is gelegen aan de Bloemendaalseweg 123a in Bloemendaal en is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend.

Informatie en aanmelden

Voor verdere informatie of vragen kunt u contact opnemen via 023-8913874 of mailen naar bloemenstroom@zorgbalans.nl.

Ontmoetingscentrum Vogelhart
Tijdelijk gehuisvest in de kantine van S.V. Vogelenzang (de lokale voetbalvereniging) aan de Henk Lensenlaan 2 in Vogelenzang, is een dagbesteding voor deelnemers met geheugenproblemen. Senioren en hun mantelzorgers kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en activiteiten.

Het ontmoetingscentrum van Kennemerhart werkt samen met Welzijn Bloemendaal, zorgboerderij Zebrazorg en basisschool De Paradijsvogel in Vogelenzang.

In Vogelhart worden leuke activiteiten georganiseerd om uw dagelijkse vaardigheden op peil te houden en om zo veel mogelijk te bewegen. Gymnastiek, schilderen, geheugentraining, muziek maken, de lunch bereiden: samen maken we het gezellig, ondersteunt door een team van enthousiaste beroepskrachten en vrijwilligers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06-22297515. Het ontmoetingscentrum is op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur open.

Luisterlijn
Bellen met de telefonische hulpdienst de Luisterlijn kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Want praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Zij geven je dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

Bel 0900-0767 voor een luisterend oor of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider).

Inwoners van Bloemendaal kunnen ook contact opnemen met de ouderenadviseurs voor een luisterend oor of om hun zorgen over naasten te delen. Al is dit in ons geval niet anoniem. Contact opnemen kan via 023-5250366.