Veerkrachtig & verbindend!

Ontmoeting

OdensehuisOdensehuis Welzijn Bloemendaal
Een Odensehuis is een plek voor en door mensen met geheugenklachten. Iedereen kan binnenlopen en levert met zijn/haar talenten een bijdrage aan de invulling en het draaiend houden van een Odensehuis.

Na de drukbezochte startbijeenkomst op 18 maart zijn we nu echt begonnen! We hebben gehoord wat de

behoeftes zijn om te gaan doen. Daarom gaan we starten met:

  • een gezamenlijk gemaakte lunch
  • wandelen
  • een gespreksgroep voor mantelzorgers
  • een groep levenskunst en inspiratie
  • verder zijn er nog vele dingen mogelijk (zoals jeu des boules, bewegen, muziek luisteren etc)

Kom gewoon eens kijken, niets moet. Het Odensehuis is een inititatief door en voor mensen met geheugenklachten en hun naasten.

Iedere maandagmiddag tussen 12.30 – 16.00 uur is iedereen welkom.

 

Sociëteit Aerdenhout
Een ontmoetingsplek in Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout opent iedere dinsdag de deuren. Wij bieden een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel. Inloop vanaf 10.30 uur met koffie en thee en rond 12.30 de mogelijkheid een drankje en hapje te nuttigen. Inwoners van Aerdenhout en de rest van de gemeente Bloemendaal zijn van harte welkom! Aanmelden of meer informatie kunt u ontvangen via 023-5250366 of mailen naar [email protected]

Ontmoetingsgroep Bloemenstroom
Ontmoetingsgroep Bloemenstroom is de leukste plek voor ouderen in Bloemendaal!

Een plek voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn èn voor hun familie en vrienden. We ondernemen samen van alles, zodat iedereen zo lang en prettig mogelijk thuis kan blijven wonen. Bij de Ontmoetingsgroep lopen zorg en welzijn als vanzelfsprekend in elkaar over. Kwaliteit van leven staat voorop en deelnemers worden beschouwd als waardevol om wie zij zijn.

Ieder mens is uniek
Bij de Ontmoetingsgroep gaan we ‘anders’ om met kwetsbaarheid en vergeetachtigheid. We doen het samen: met de deelnemers, professionals, familie, vrijwilligers en stagiaires creëren we een vrolijke en actieve sfeer en kijken we vooral naar wat er nog wel kan.

Doe alsof u thuis bent
Bij de Ontmoetingsgroep hoeft niets en kan bijna alles. Het is een unieke kans, geen ‘eindstation’ zoals regelmatig gedacht wordt. We zeggen vaak: “Doe alsof u thuis bent”. U mag altijd uzelf zijn en u telt nog steeds helemaal mee. Het is de veilige haven waar u uw (mogelijke) verwarring en zorgen even kunt vergeten. Daarnaast staan bewegen en ‘het in beweging zijn’ hoog in het vaandel.

Bloemenstroom is een samenwerking tussen Welzijn Bloemendaal en Zorgbalans.

Locatie en openingstijden
De Bloemenstroom is gelegen aan de Bloemendaalseweg 123a in Bloemendaal en is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend.

Informatie en aanmelden
Voor aanmelden, verdere informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

Zorgbalans, Mireille Oosterhof
023-891 8918 of [email protected]

Welzijn Bloemendaal, Hetty van der Vegt
023-525 03 66 of [email protected]

foto OC Bloemenstroom Welzijn Bloemendaal