Veerkrachtig & verbindend!

Beweging

U kunt bij de Fit-inn terecht voor fitness, circuit 30-training, Yoga/Mindfulness en spinning. Klik hier voor meer informatie. 

Gymnastiek voor ouderen (MBVO)
Bent u 60 jaar of ouder en wilt u op een gezellige en ontspannen manier bewegen en aan uw gezondheid werken? Onze gymnastieklessen in Bloemendaal zijn precies wat u zoekt. Veel aandacht wordt besteed aan de functionaliteit van het lichaam, valpreventie en balans. Ook de spieren worden niet vergeten! De lessen bevatten geen grondoefeningen. Klik hier om u aan te melden.

Gymnastiek 70-plus
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kunt bewegen. Klik hier om u aan te melden.

Conditietraining
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen.

Wandelen in de waterleidingduinen
Iedere zaterdagochtend anderhalf uur een flinke wandeling met of zonder Nordic Walking stokken. Dit is een goede manier om gezond te bewegen in de buitenlucht en bovendien nog gezellig ook! Aanmelden is niet nodig.

Koersbal
Zoekt u een sport die u altijd kunt blijven beoefenen? Dan is koersbal uw sport! Deze van oorsprong Australische sport kent geen leeftijdsgrens, wordt binnen gespeeld en gaat het hele jaar door. Dit balspel is door iedereen te leren en u zult ontdekken dat het vooral een gezellig, maar ook verrassend spel is.

Biljart (deze activiteit is voorlopig afgelast)
Gezellig een potje biljarten in een ontspannen sfeer? Dan bent u bij ons in De Voghelsanck aan het juiste adres. Vooraf aanmelden is niet nodig, loop gewoon even binnen!

Locatie: De Voghelsanck, Teylingerweg 75, Vogelenzang
Kosten: € 2,- per keer en eigen consumpties.

Jeu de boules alleen voor leden ivm corona
Club Petanque d’Orion is een gezellige jeu de boules club, opgericht op 9 december 1982. De club beschikt over 11 speelbanen. Er wordt het hele jaar gespeeld, aanmelden is niet nodig. Kom langs of bezoek onze website voor meer informatie.

Tennis
Iedere week dubbelt u met spelers van uw eigen niveau en hoger. Na afloop kunt u gezellig napraten in de bar. De vereniging S.E.T. (Senioren En Tennis) organiseert deze activiteit, aanmelden bij Welzijn Bloemendaal is niet nodig.

Duofietsen
Niets is fijner om in de buitenlucht te genieten van de natuur en de prachtige omgeving. Op een veilige en gezellige manier kunt u samen met een bekende naast elkaar op de elektrische duofiets een tochtje maken. U kunt de duofiets per dagdeel bij ons reserveren. Er staat één fiets in Bennebroek en één in Bloemendaal. De duofiets mag op alle fietspaden rijden en is elektrisch ondersteund, dus u hoeft niet allebei te trappen, maar het kan wel. Wij hebben ook vrijwilligers die samen met u zouden willen fietsen. Er is een spatscherm op de duofiets geplaatst waardoor hij corona proef is.

Fietsen (de fietstochten zijn voorlopig afgelast)
Zowel vanuit Bloemendaal als vanuit Bennebroek worden er, onder begeleiding van enthousiaste fietsvrijwilligers, prachtige fietstochten gemaakt. U fietst gemiddeld 3 à 4 uur en onderweg wordt er bij leuke locaties gestopt om iets te drinken. U kunt van tevoren via onze website en nieuwsbrief zien waar de routes naar toe gaan. Wees welkom en fiets mee, want het is niet alleen gezellig, maar bovendien lekker en gezond te bewegen in de buitenlucht!