Veerkrachtig & verbindend!

Introductie Wmo-loket

Wat betekent Wmo?
Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is de bedoeling dat u met deze ondersteuning zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen in de maatschappij. Ondersteuning vanuit de Wmo is een aanvulling op wat u zelf kunt en wat uw familie, vrienden en buren kunnen doen.

Voor welke vragen kan ik terecht bij het Wmo-loket?
De Wmo-consulenten zijn goed op de hoogte van de sociale kaart en kunnen u adviseren bij welke instelling u de juiste hulp kunt krijgen. U kunt terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën en vervoer. Het Wmo-loket Bloemendaal werkt in opdracht van de gemeente Bloemendaal. In het loket werken de gemeente Bloemendaal, IASZ, Zorgbalans, RIBW K/AM en Welzijn Bloemendaal samen.

Welke hulp kan ik vanuit de Wmo krijgen?
U kunt de gemeente vragen om hulp bij:

– een schoon en leefbaar huis

– in en om uw huis kunnen lopen of bewegen

– praktische zaken goed regelen, bijvoorbeeld het bijhouden van dingen die met geld te maken hebben

– voldoende sociale contacten

– reizen binnen uw woonplaats/regio

– een nuttige dagbesteding

– structuur in de dag of week

Luisterlijn
Bellen met de telefonische hulpdienst de Luisterlijn kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Want praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Zij geven je dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

Bel 0900-0767 voor een luisterend oor of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider).

Inwoners van Bloemendaal kunnen ook contact opnemen met de ouderenadviseurs voor een luisterend oor of om hun zorgen over naasten te delen. Al is dit in ons geval niet anoniem. Contact opnemen kan via 023-5250366.