Spring naar content

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger actief zijn voor Welzijn Bloemendaal? Misschien is het iets voor u! Welzijn Bloemendaal is trots op de vele vrijwilligers die zich inzetten om haar activiteiten tot een succes te maken. Zonder onze vrijwilligers zou het niet lukken! Vrijwilligers die actief zijn op kantoor, als gastvrouw bij de Open Eettafels, als begeleider of als chauffeur van de bus of vervoer op maat.

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar en vormen het hart van onze organisatie. Vrijwilligers vinden hun werk leuk en waardevol. Waardevol omdat ze anderen helpen, maar ook door de leuke contacten met anderen. Voor sommigen is vrijwilligerswerk een prettige manier om te re-integreren naar betaald werk.

Door wekelijks een wandeling te maken met een buurtgenoot voel ik mij nuttig.

Marga Beekboom

Vrijwilligersacademie

Voor onze vrijwilligers worden veel cursussen georganiseerd in samenwerking met de vrijwilligersacademie.

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van Haarlem voor elkaar vindt u informatie over de Vrijwilligersacademie Haarlem en een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Klik op de link voor het actuele cursusaanbod van Haarlem voor elkaar .